Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Здоров'я

Під час профілактичної акції у Львові виявили 3 випадки туберкульозу

Під час Днів профілактики туберкульозу у Львові обстежили майже 29 тис. осіб, повідомила прес-служба Львівської міської ради.

Дев’ятий рік поспіль у Львові на початку весни управління охорони здоров’я Львівської міської ради проводить акцію «Дні профілактики туберкульозу і хронічних захворювань органів дихання». Акція цього року тривала з 21 березня до 18 квітня в рамках Всесвітнього дня боротьби із захворюванням на туберкульоз (24 березня), темою якого є  гасло «Об'єднуймось, щоб покласти край туберкульозу!» («UnitetoEndTB»!). Цей динамічний і об'єднуючий заклик обрали за сильний і практичний слоган цьогорічної кампанії, який спонукає до активної мобілізації громади на усіх рівнях.

Мета акції - привернути увагу громадськості до актуальності проблеми туберкульозу і хронічних обструктивних захворювань легень та виявити їх на ранніх стадіях.

Під час проведення акції кожен громадянин мав змогу пройти комплексне обстеження у закладах охорони здоров’я Львова з метою раннього виявлення туберкульозу.

За результатами проведення акції цього року, рентгенологічними методами обстежено 25472 осіб (у 2015 році – 25909 осіб). Виявлено 18 хворих з підозрою на туберкульоз (у 2015 році - 17 осіб). Методом мікроскопії мазка обстежено 1243 пацієнтів з підозрою на туберкульоз (у 2016 р.-1554 пацієнтів), у 3 випадках діагноз туберкульозу підтверджено. Спірографічним методом було обстежено 2266 осіб, у 399 з них виявлено хронічне обструктивне захворювання легень на ранніх стадіях.

Також 5 квітня цього року відбулась медична рада управління охорони здоров’я ЛМР, де обговорювали і питання про стан організації профілактичної роботи та надання медичної допомоги хворим з підозрою на туберкульоз у ЗОЗ  Львова.

Нагадаємо, захворюваність на туберкульоз у Львові  у 2015 році становила 56,2 осіб на 100 тис.нас. (у 2014 р. - 55,5 осіб на 100 тис.нас.). Посилення профілактичної та роз’яснювальної роботи, яку проводили медичні працівники при активній підтримці засобів масової інформації, дало змогу активізувати виявлення туберкульозу і, як наслідок, скоротити терміни лікування та зменшити смертність від туберкульозу (з 11,8 випадків на 100 тис.нас. у 2014 року до 6,5 – у 2015 році).

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ