Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

Під офісом "Інтера" стоять кордони поліцейських і нацгвардійців

Будівля телеканалу "Інтер" на вулиці Дмитрівській, 30 перебуває під посиленою охороною працівників Нацполіції та Нацгвардії, - Укрінформ.

Правоохоронці не підпускають до паркану довкола будівлі телеканалу активістів, які мали намір о 17 год. розпочати акцію з його знесення, повідомляє кореспондент Укрінформу.

Нині біля офісу "Інтера" стоять декілька кордонів правоохоронців. Неподалік припаркувалися 5 автобусів з бійцями Національної гвардії.

Як відомо, лідер партії «Братство» Дмитро Корчинський у Facebook закликав киян сьогодні зібратися на Дмитрівській 30, «щоб знести незаконні оборонні споруди ІНТЕРу - цього кубла московської агентури».

Керівництво телеканалу "Інтер" поширило заяву, у якій звернулось до Генеральної прокуратури, СБУ та Національної поліції з вимогою "взяти ситуацію під контроль і не допустити нових нападів на телеканал".

"Інтер" також просить Президента Петра Порошенка захистити телеканал від нападу радикалів і вимагати від Генпрокурора публічного звіту про хід виконання його доручення щодо розслідування нападу на студію новин телеканалу.

Як повідомлялося, 4 вересня під час акції протесту проти редакційної політики телеканалу "Інтер" у студії телекомпанії "Національні інформаційні системи", яка виробляє новини для телеканалу, сталася пожежа. За інформацією ДСНС, за вечір офіс телекомпанії підпалювали двічі.

5 вересня біля центрального офісу "Інтера" проходила акція з блокування роботи телеканалу, вона закінчилася вдень 6 вересня. Активісти звинувачували канал у проросійській позиції. ЗМІ повідомили, що "Інтер" пішов на вимогу мітингувальників і погодився звільнити ідеолога інформаційної політики Ігоря Шувалова та припинити трансляцію російських серіалів. Проте на самому "Інтері" заперечили будь-які домовленості із мітингувальниками.

Радник міністра внутрішніх справ Зорян Шкіряк заявив, що у МВС розглядають версії як умисного підпалу телестудії, так і самопідпалу, до якого може бути причетна адміністрація телеканалу.

Президент Петро Порошенко доручив Генпрокурору Юрію Луценку взяти розслідування подій, що сталися на телеканалі "Інтер" 4 вересня, під особистий контроль.

Голова правління телеканалу "Інтер" Єгор Бенкендорф звільнився з цієї посади за власним бажанням. Новим головою правління телеканалу призначено Катерину Шкуратову.

Укрінформ

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ