Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Політика

Під Радою сутички: вимагають ухвалити законопроект по Донбасу

Під Верховною Радою, де сьогодні вранці, 16 січня, відбувається акція під назвою "Стоп реванш" із вимогою ухвалення низки законів, спрямованих на боротьбу з російською агресією, відбулися сутички. Про це повідомив кореспондент Цензор.НЕТ.

За його інформацією, сутички з правоохоронцями сталися через те, що учасники мітингу намагалися підпалити шини і при цьому не пускали пожежників. На цей момент ситуація спокійна.

Як повідомляє "Інтерфакс-Україна", учасники мітингу вимагають від народних депутатів ухвалити низку  законопроектів про деокупацію Донбасу, введення санкцій проти представлених в Україні російських компаній, а також вимагають ухвалення законопроекту про Антикорупційний суд з урахуванням висновків Європейської комісії за демократію через право (Венеціанська комісія).

Також серед вимог - притягнення до відповідальності кількох політиків, "пов'язаних з попередньою владою", зокрема, лідера громадського руху "Український вибір" Віктора Медведчука, бізнесменів Дмитра Фірташа і Ріната Ахметова, народних депутатів Сергія Льовочкіна та Вадима Новинського.

Після мітингу під Верховною Радою учасники акції мають намір пройти до будівлі Адміністрації Президента України, де також оголосять свої вимоги.

Марш організований громадським об'єднанням "Вільні люди", організаціями "Українська народна рада Донеччини і Луганщини", "Національний альянс", "Музичний батальйон", "С-14", "УНА-УНСО".

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ