Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

Під Радою вимагають прийняти антитютюнові закони

Близько двох десятків активістів влаштували під стінами Верховної Ради акцію "Бездіяльність парламенту заганяє дітей у пастку нікотинової залежності". Про це повідомляє кореспондент Укрінформу.

Учасники акції закликали керівництво ВР внести у порядок денний антитютюнові законопроекти № 2820 та № 4030а напередодні Дня здоров'я, що відзначатиметься 7 квітня.

Виконавчий директор громадської організації "Життя" Лілія Олефір наголосила, що згадані законопроекти були зареєстровані близько трьох років тому та досі не розглянуті Радоюнавіть у першому читанні.

Законопроект № 2820 передбачає збільшення на пачці сигарет графічних зображень із попередженням про шкоду куріння (65% від площі пачки) та розміщення їх з обох боків пачки, а також заборону ароматизованих сигарет, врегулювання продажу електронних цигарок і трав'яних сумішей, розкриття складу тютюнових виробів і вилучення реклами тютюну з Інтернету.

Разом із тим метою законопроекту № 4030а є заборона розміщення сигарет у вітринах магазинів, удосконалення захисту українців від тютюнового диму в громадських місцях, зокрема, збільшення переліку бездимних громадських місць.

Наразі уздовж металевої огорожі біля парламенту активісти розтягнули зелену сітку, до якої прикріпили кілька фотографій із зображення дітей, які курять. Окрім того, учасники акції тримають плакати з відповідними закликами на підтримку законопроектів, зокрема "Захистіть від тютюну: 2820 і 4030а".

Укрінформ

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ