Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

Підготовка до проведення ЗНО у 2016 затримується

«Підготовка до проведення зовнішнього незалежного оцінювання у 2016 році вже повинна була розпочатися, проте через відсутність обладнання та недопущення до роботи ключових фахівців Українського центру оцінювання якості (УЦОЯО) відповідна діяльність з підготовки ЗНО не може бути проведена», – так голова парламентського комітету з питань науки і освіти, народний депутат Лілія Гриневич звернулась до генерального прокурора Віктора Шокіна та міністра внутрішніх справ Арсена Авакова з проханням вжити заходів спрямованих на повернення технічного обладнання для відновлення нормальної роботи УЦОЯО. Повідомив на сайті osvita.ua.

"З метою недопущення зриву проведення зовнішньою незалежного оцінювання у 2016 році, прошу Вас вжити заходів спрямованих на повернення технічного обладнання та відновлення нормальної роботи Українською центру оцінювання якості", - наголошує Лілія Гриневич.

"Запровадження зовнішнього незалежного оцінювання підтримується більшістю громадян України і вважається однією з найуспішніших реформ у сфері освіти, оскільки завдяки його впровадженню талановиті та працьовиті діти змогли без хабарів вступати до омріяних вищих навчальних закладів. Ситуація, що склалась ставить під загрозу якісне проведення зовнішнього незалежною оцінювання у 2016 році", - зазначає голова профільного парламентського комітету.


Як відомо, минулого тижня директор УЦОЯО Ігор Лікарчук заявив про неможливість розпочати підготовку до проведення тестування випускників шкіл у 2016 році у зв’язку із вилученням в УЦОЯО серверів, комп’ютерної техніки та програмного забезпечення. За його словами, для відновлення технологічного процесу проведення зовнішнього незалежного оцінювання потрібно не менше 10-11 місяців напруженої роботи.
Пізніше, прем’єр-міністр Арсеній Яценюк закликав Генеральну прокуратуру оприлюднити результати розслідування проведеного в УЦОЯО та повернути технічне обладнання, що було вилучено під час обшуків

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ