Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Політика

Підготовка та безпека саміту НАТО обійшлися Польщі в $50 млн

Саміт учасників Північноатлантичного Альянсу у Варшаві збере 18 президентів, 21 прем'єр-міністра, 39 міністрів оборони з усіх 28 країн-членів НАТО та 26 держав-партнерів.

Як інформує Цензор.НЕТ, про це йдеться в сюжеті ТСН.

У столиці Польщі вже зараз безпрецедентні заходи безпеки: у повітрі кружляють гелікоптери, на вулицях патрулі, а довкола стадіону, де відбуватимуться заходи, звели ще одну огорожу.

Національний стадіон перетворили на неприступний бастіон із парканом у 2,5 метри. Правоохоронці створили "нульову зону", в яку не пускають сторонні авто і людей, а також поставили значну кількість охорони.

Напередодні саміту польський спецпідрозділ "Грім" провів антитерористичне тренування біля стадіону: практикувалися рятувати заручників за допомогою вертольотів і бронетехніки.

"Ми готуємося до різних ситуацій, але сподіваємося, що все відбудеться спокійно", - заявив спікер Командного центру поліції Маріуш Чарка.

Хоча Польщу вважають країною з низьким рівнем терористичної загрози, але там вирішили перестрахуватися. Після терактів у Брюсселі та Парижі додаткового закупили системи моніторингу. Варшава витратила 50 млн доларів на підготовку та безпеку саміту. 

"Поліцейську операцію вже розпочали, понад 100 офіцерів з різних департаментів працюватимуть у центрі і щонайменше 6 тисяч поліцейських дбатимуть про безпеку саміту", - розповів Чарка.

Внутрішні з країнами ЄС польські кордони під вибірковим наглядом. З Україною та Росією взагалі призупинили малий прикордонний рух. Попри економічні втрати - безпека важливіша.

Найчисельнішою на заході буде делегація зі США. Для Барака Обами створили кабінет - копію овального кабінету в Білому домі. Його не показують журналістам.

Саме засідання саміту відбуватиметься на Національному стадіоні у спеціально створеному центрі на місці футбольного поля.

Нагадаємо, саміт НАТО відбудеться у Варшаві 8-9 липня. 3 червня Президент України Петро Порошенко заявив, що візьме участь в саміті НАТО на рівні голів держав.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ