Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Кримінал

Підозрюваного у вбивстві учасника бойових дій Олешка взяли під варту на 60 діб

Бердянський районний суд взяв під варту на два місяці без можливості внесення застави одного з підозрюваних у вбивстві учасника бойових дій на Донбасі Віталія Олешка Артема Матюшина. Про це повідомляє кореспондентка Громадського з зали суду.

Чоловік є уродженцем Макіївки Донецької області та проживає у Дніпрі. За даними слідства його підозрюють у тому, він вистрілив з обрізу мисливської рушниці у «Сармата», унаслідок чого він загинув, а після цього він та інші троє підозрюваних (Ломаков Владимиренков та Обухов) втекли з місця злочину на двох автівках «Таврія» та «Мазда». Пізніше їх затримала поліція у Василівці.

Побратими загиблого Маджаров, Пшеничний та Печников, якібули з ним під час вбивства, упізнали Артема Матюшина як нападника.

Прокуратура клопотала про запобіжний захід тримання під вартою, наголошуючи на ризиках втечі, впливу на свідків, а також перешкоджання слідству.

Сам підозрюваний зазначив, що не має відношення до злочину, а того дня приїхав з друзями на відпочинок.

Слідчий Олексій Мартим'янов наголосив, що наразі встановлюють  факт ймовірної причетності до злочину інших осіб, а саме замовників та організаторів.

Матюшину інкримінують умисне вбивство за попередньою змовою групою осіб. У разі доведення йому загрожує довічнеув'язнення.

3 серпня суд обиратиме міру запобіжного заходу й іншим трьом підозрюваним у вбивстві Віталія Олешка.

Раніше генеральний прокурор України Юрій Луценко підтвердив, що один із підозрюваних у вбивстві учасника бойових дій, активіста Віталія Олешка був бійцем розформованої роти «Торнадо».

31 липня в Бердянську Запорізької області застрелили місцевого активіста Віталія Олешка. Він був добровольцем батальйону «Донбас», брав участь у боях за Іловайськ.

Чотирьом особам повідомили про підозру у вбивстві Олешка. Раніше поліція повідомляла про затримання п'ятьох підозрюваних у справі. 

1 серпня начальник управління Нацполіції в Запорізькій області Сергій Коміссаров заявив, що поліція опрацює версію щодо  причетності народного депутата від «Волі Народу» Олександра Пономарьова до вбивства учасника бойових дій Віталія Олешка (позивний «Сармат»). Також Коміссаров повідомив, що для вбивства бердянського активіста, учасника бойових дій на Донбасі Віталія Олешка нападники спеціально підготували два автомобілі.

2 серпня у Бердянську близько 400 людей прийшли попрощатися із убитим активістом Олешком. Побратими Олешка у коментарі Громадському зазначили, що жодних конфліктів з учасниками АТО у «Сармата» (позивний Олешка) не було.

Громадське

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ