Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Економіка

Підприємство Доскіча "Гал-Кат" та керівництво Турківського професійного ліцею налагодили співпрацю

За останні роки критичною є ситуація із підготовки професійно-технічних працівників. «Кадровий голод» відчувають усі великі промислові підприємства.

«Як підприємець-виробничник, розумію, наскільки важливо молодим людям здобувати ті професії, які дозволять потім утримувати сім’ї та заробляти достатньо в Україні. Нещодавно був на Турківщині, і запропонував співпрацю керівництву Турківського професійно-технічного ліцею. Поки що йдеться про проходження практики для студентів відповідних професій», - каже Доскіч.

Радо вітає таку практику і керівництво ліцею. Днями вони відвідали підприємство «Гал-Кат», і були відверто здивовані масштабами виробництва.

«Нам казали, що промислове виробництво у Львові давно «вмерло», - каже директор Турківського професійно-технічного ліцею Ярослав Юричко. - Однак те, що ми сьогодні побачили – це яскравий приклад успішного підприємства, з тисячами робочих місць і гідною зарплатою. У ліцеї ми готуємо ряд гостродефіцитних професій, таких як електромонтер з ремонту і обслуговування електроустаткування, електромонтажник з освітлення і силових мереж, слюсар-інструментальник, токар, електрогазозварювальник. Студенти, які навчаються цих спеціальностей, невдовзі матимуть змогу отримати фахові практичні навики на підприємстві Доскіча Юрія. Про таку практику ми вже домовилися», - додав він.

За словами пана Юричка – це лише початок співпраці. Адже у планах керівництва ліцею – започаткувати дуальну форму навчання на базі підприємства «Гал-Кат».

«Така співпраця передбачає 60 відсотків часу студентам навчатися безпосередньо на виробництві практичним навикам, а теорії віддати трохи менше половини усього навчального часу. Так, наше підприємство отримає фахівців, яких не потрібно буде іще рік навчати навикам роботи, а молоді люди отримають першу роботу одразу після завершення навчання», - зазначив Доскіч Юрій.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ