Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Економіка

Підприємці не притягатимуться до відповідальності, якщо не матимуть дозволів, котрі повинні надаватися їм згідно із законодавством

Голова Представництва Держпідприємництва  України у Львівській області, радник голови Держпідприємництва України Ярослав Кашуба  повідомив, що при розгляді питань, пов’язаних із видачею документів дозвільного характеру, підприємці повинні знати про деякі зміни до частини першої статті 4 Закону України "Про дозвільну систему у сфері господарської діяльності".

 Зокрема, відтепер органи виконавчої влади, органи місцевого самоврядування, їх посадові особи, а також підприємства, установи, організації, уповноважені відповідно до закону видавати документи дозвільного характеру, не мають правових підстав вимагати від суб’єктів господарювання отримання документів дозвільного характеру, необхідність одержання яких не передбачена законом. Якщо підприємець наполягає в отриманні документа дозвільного характеру, адміністратор не має підстав відмовити в прийнятті відповідних документів.
Якщо дозвільні і контролюючі органи притягатимуть до адміністративної відповідальності суб’єктів підприємницької діяльності за провадження господарської діяльності без одержання дозволу, іншого документа дозвільного характеру при  умові, що  його одержання передбачене законом, то такі їхні дії  можуть бути визнані неправомірними. Про це повідомило представництво Держпідприємництва  України у Львівській області.

 

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ