Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

Підписано Меморандум між Мінветеранів України та Держслужбою у справах ветеранів Грузії

Розпочався робочий візит Міністра у справах ветеранів Ірини Фріз та першого заступника Григорія Галагана до Грузії. Про це повідомили у прес-службі Мінветеранів.

Заходи розпочалися з ознайомлення з роботою Державної служби у справах ветеранів Грузії.

ʺЦей заклад функціонує як юридична особа публічного права та являється незалежною структурною одиницеюʺ, - зазначила Ірина Фріз.

Як повідомив Голова Державної служби у справах ветеранів Грузії, бригадний генерал Володимир Імнадзе, державний контроль за службою здійснюється Урядом Грузії, який наглядає за фінансово-господарською діяльністю служби, а також за законністю, доцільністю та ефективністю її діяльності. Слід зазначити, що станом на квітень 2019 року кількість ветеранів та членів їх сімей становить майже 69 тисяч осіб.

Також у рамках зустрічі було підписано Меморандум про взаєморозуміння між Міністерством у справах ветеранів України та Державною службою у справах ветеранів Грузії.

ʺМи домовилися співпрацювати щодо забезпечення прав та інтересів ветеранів та їх сімей, а також у сфері формування позитивного іміджу ветеранаʺ, - повідомила Ірина Фріз. Також йдеться про забезпечення психологічної реабілітації ветеранів, їх соціальної та професійної адаптації, зайнятості, підвищення конкурентоспроможності на ринку праці. Крім іншого, документ передбачає сприяння у покращенні доступу ветеранів до інформації про їх права, привілеї, соціальні послуги та можливості.

Для успішного виконання цього Меморандуму сторони мають намір проводити регулярні консультації з проектів у сфері соціального забезпечення ветеранів та їх сімей, організовувати конференції, семінари та навчальні візити, а також проводити інформаційні кампанії з метою популяризації та формування позитивного іміджу ветерана.

Також Міністр у справах ветеранів України запросила Володимира Імнадзе з візитом до України та на ʺМіжнародний форум ветеранів та волонтерівʺ, який буде проводитися в Києві у серпні.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ