Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Економіка

Підсумки по запровадженню програми кредитування енергозберігаючих технологій підводити ще зарано – Тарас Федак

Підсумки по запровадженню програми кредитування енергозберігаючих технологій підводити ще зарано. Про це в коментарі «Гал-info» зазначив заступник голови ЛОДА Тарас Федак.
 «Програма кредитування впровадження енергозберігаючих технологій почала діяти лише в 2007 році, бо рішення сесія облради прийняла в кінці 2006 року. Аналіз робитиметься по півроку, але вже можна говорити про те, що програма має популярність», – зазначив Федак.
Щодо розширення кількості банків та фінансових установ, які братимуть участь в кредитуванні по зазначеній програмі та збільшення коштів на погашення кредитних ставок, то Тарас Федак говорить, що про ці речі зараз говорити завчасно – це питання обговорюватиметься після підведення підсумків впровадження програми. «Ми проаналізуємо, скільки коштів за півроку використано банками, і тоді визначимо, чи є потреба збільшувати кількість фінустанов, що братимуть участь у проекті, та кількість самих коштів на програму кредитування», – зазначив Федак.
Щодо коштів, закладених в 2007 році в бюджет на погашення кредитних ставок, то, за словами Федака, це сума в 3 млн грн.
«3 млн грн дадуть можливість залучити нам кредитний ресурс в обсязі 50 млн грн, бо фактично ці гроші підуть на погашення кредитних ставок, а саме тіло кредиту є значно більшим. Попри це, 3 млн грн – це мізерна сума, яка забезпечить лише мінімальний обсяг попиту», – говорить Федак.
Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ