Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

ЛОДА підсумувала результати робочої поїздки представників департаменту освіти у Миколаїв та Запоріжжя ⠀

Представники департаменту освіти і науки Львівської ОВА побували з робочим візитом у Миколаївській та Запорізькій областях.

До складу делегації увійшли: директор департаменту Олег Паска, начальниця відділу дошкільної, загальної середньої та позашкільної освіти Ірина Сислюк, начальник відділу інновацій, професійної, фахової передвищої та вищої освіти Іван Пикус.

В яких умовах живуть, працюють, навчають прифронтові міста і містечка? Яку підтримку потребують їхні освітні заклади? Який їхній досвід слід взяти до уваги? – львів’яни отримали наочні відповіді на ці питання.

Ось декілька фактів: за даними Міністерства освіти і науки України, у Миколаївській області через бойові дії за час повномасштабного вторгнення рф до України постраждало 273 заклади освіти: 33 заклади зруйнували, 240 пошкодили. У Миколаєві 61% закладів освіти пошкоджений російськими обстрілами, 7 закладів освіти постраждали найбільше. 

Живе спілкування з колегами, їхні розповіді про перші місяці війни, втечу від окупації і їхня  тверда віра у перемогу ще раз засвідчили, що українські освітяни – мужні, героїчні, віддані Україні, готові на самопожертву заради дітей і професійного обов’язку.            

 У Миколаєві львів’яни відвідали заклади профтехосвіти, більшість з них зазнали руйнувань, окремі дуже сильно понищені, але їхні трудові колективи, місцева влада, самі учні роблять все можливе і неможливе, щоб навчальний процес не припинявся. Жодного песимізму!

Викликає захоплення Миколаївський національний аграрний університет, ректором котрого є В’ячеслав Шебанін  (на щастя, цей виш не зазнав руйнувань  - одиничний приклад в регіоні!). Університет має потужну матеріально-технічну базу, є центром інноваційного проєктування, джерелом кадрового потенціалу, особливо для південного регіону. 

«Освітяни Миколаївської області справжні Герої! Приємно вразив Національний аграрний університет та інститут післядипломної освіти. Але на початку про те, що домовилися зі своїми колегами.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ