Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Політика

Підсумки тижня: “Не торкайтеся мене фізично” та нова коаліція в облраді

Гал-інфо продовжує моніторити діяльність львівського політикуму. Цього тижня посадовці піарили гелікоптер, вітали з багато чим та, як завжди, багато думали у Facebook.
Фото ЛМР.

За традицією почнемо з пана мера. Андрій Садовий минулої п'ятниці не виділився серед львівських політиків, і теж пропіарився на фото із безцінним медичним гелікоптером, який з'явився на Львівщині завдяки пілотній програмі МОЗ.  Але сьогодні він навпаки виявився одним з небагатьох, хто наразі не розповідав про Бориса Возницького, бо Олег Синютка, Ірина Гримак і Максим Козицький не встояли перед спокусою продовжити парад історичних довідок у Facebook і нагадали, що сьогодні йому могло б виповнитися 95-років. Також, упродовж тижня Андрій Іванович розповідав, наскільки важлива вакцинація і дав львів'янам надію на послаблення карантину, яку потім швидко відібрав. Крім цього, Садовий ходив до суду, зокрема щоб перемогла правда, але більше для  того, щоб потрапити до юридичних підручників. Сьогодні пан мер відбув засідання виконавчого комітету ЛМР, на якому прийняли надважливі рішення, зокрема про схвалення програми популяризації та розвитку освіти через мистецтво, що вкрай важливо на карантині. Загалом, цього тижня більше нічого цікавого та вагомого Андрій Іванович не робив. 

Ірина Гримак продовжила парад підписання меморандумів і цього тижня вона підписала меморандум про співпрацю  між Асоціацією місцевих рад “Ради Львівщини” і регіональним  відділенням Фонду держмайна України. Крім цього, пані Ірина нагороджувала активних пластунів та пластунок Львівщини, разом з депутатами затвердила програму соціально-економічного та культурного розвитку Львівської області, та створила “Львівський обласний Пластовий центр”. Також Ірина Гримак цього тижня була щедра на вітання. Привітала і Пласт зі 109-ою річницею з дня прийняття у Львові пластунами першої Пластової присяги,  і Львівський академічний обласний театр ляльок зі 75-річним ювілеєм. Тиждень вийшов, напевно, не дуже продуктивним, але  100% яскравим, бо сесію Львівської обласної ради, крім як феєричною, важко назвати інакше. Особливо відзначився на сесії депутат від ВО “Свобода”  Едуард Леонов, який був дуже проти, щоб його “торкалися фізично”. Вихідні для Ірини Гримак обіцяють бути більш насиченим, ніж робочий тиждень, бо їй ще за порадою депутата від фракції “Батьківщина” необхідно читати Регламент. 

Максим Козицький працював стільки, наче знов має 16 посад. Він намагався з'ясувати чи при Петрі Олексійовичу могли б заарештувати яхту Віктора Медведчука, яка у 2017 році заходила в окуповані Ялту та Севастополь і тішився, що 12 666 школярів Львівщини здали пробне зовнішнє незалежне оцінювання. На цей тиждень Максим Козицький перетворився на лісгоспника і вихвалявся, що львівські сосни тепер ростуть на Вінниччині, Рівненщині, Миколаївщині, та навіть на Хортиці і у Києві. А ще підпрацьовував істориком, бо мусив пояснити “народному слузі” Бужанському, як військовослужбовці дивізії “Галичина” боролися за незалежність України. Це не все, чим займався Максим Козицький цього тижня. Він ще встиг попіарити гелікоптер, заняття зі скандинавської ходьби, а також відзвітував на сесії обласної ради про виконання Програми соціально-економічного та культурного розвитку Львівщини за 2020 рік,  побував на підприємстві, яке є найбільшим українським виробником меблів та поспілкувався зі спортсменами та тренерами Славської дитячо-юнацької спортивної школи. А ще Максим Козицький змінив фото у Facebook. 

Тим часом Роман Матис скаржився президенту США Джо Байдену на Максима Козицького прямо у коментарях на офіційній сторінці Байдена. 

Ярослав Рущишин і партія “Голос” цього тижня розповідали про важливість розблокування приватизації підприємств, запрошували на особистий прийом громадян та ділилися, над чим працював “Голос” у березні. Руслан Кошулинський напевно зайнятий роллю дідуся, бо за весь  тиждень керівник фракції ВО “Свобода” у ЛМР лише відвідав ток-шоу Говорить Великий ЛЬВІВ, де розповів про наслідки скандальних виборчих перегонів на Прикарпатті, підтримав медичну галузь та у складі комісії фінансів та планування бюджету затвердив перелік підприємств, яким надається право на коригування орендної плати за землю у рамках Програми сприяння розвитку львівських товаровиробників на 2015-2021 роки. Попри невелику активність Руслана Кошулинського, ВО “Свобода” працювала чимало, зокрема наш “недоторканий” Едуард Леонов вимагав збудувати об’їзну дорогу довкола Шегинь.

Олег Синютка на тижні читав вірші однопартійця Ярослава Гиця,  роздумував, чи зробила влада все потрібне для оборони країни? (спойлер: ні, але воювати доведеться), а також не чув про “кінець епохи бідності”, і робив фотографії у Верховній Раді. Крім цих важливих справ, Олегу Синютці було прикро, що провал вакцинації та державна зрада не є проблемою для Слуг Народу, а ще він так і не навчився писати слово Україна кожного разу з великої літери, коли скаржиться, що “про Україну говорять без україни”.

БЛИСКАВКА !!! Цього тижня в обласній раді, за результатами спільких голосувань ЛОР, схоже сформувалася нова коаліція з “ЄС”, “Слуги народу”, “Голосу” і “За майбутнє”. Хоча не так давно меморандум про співпрацю в обласній раді підписували “ЄС”, “Батьківщина”, “Голос”, “НРУ” та УГП. Де загубилися 3 фракції ніхто не знає.

Далі буде ...

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ