Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

Підсумки тижня в українській освіті

Пропонуємо перелік найбільш значних подій тижня, що відбулись в українській освіті, - Освіта.ua.

МОН просить авторів підручників подбати про їх дизайн. Відомством розробленірекомендації щодо дизайну та поліграфічного виконання підручників для першого класу, врахування яких має допомогти авторам у процесі створення сучасного підручника.

В Україні розпочалась реєстрація на ЗНО. Для успішної реєстрації участі у тестуванні, необхідно створити реєстраційну картку, сформувати пакет документів і передати його до відповідного регіонального центру оцінювання якості освіти. Реєстрація триватиме до 19 березня.

Профспілка: лист МОН щодо зарплат є незаконним. Профспілка працівників освіти і науки заявляє, що Міністерством освіти знівельовано рішення уряду про збільшення на 10% схемних посадових окладів при визначенні розмірів їх підвищення за умовами праці.

МОН просить школи обрати підручники для 5 класу. Відомством підготовлені рекомендації, що містять календарний план та алгоритм вибору підручників. У разі впливу або бажанні третіх осіб вплинути на вибір учителів, освітяни можуть повідомити про це на «гарячу лінію».

МОН затвердило програму підготовки тренерів НУШ. Метою програми є підготовка тренерів до забезпечення професійного розвитку та підвищення рівня професійної компетентності вчителів, які навчатимуть учнів перших класів. Зміст програми поділений на чотири модуля.

Скільки балів потрібно, аби вступити на бюджет. «Вступ.ОСВІТА.UA» пропонує майбутнім вступникам інформацію про середній бал ЗНО абітурієнтів, які вступили на навчання за кошти держбюджету. Дані дозволять абітурієнтам оцінити шанси на вступ на бюджетну форму навчання до обраного вишу.

Профспілка про підвищення зарплат: це вибіркове рішення. Профспілка працівників освіти звернулась до профспілкових організацій з проханням провести роботу з представниками місцевих влад щодо встановлення працівникам дошкільних і позашкільних закладів «регіональних надбавок».

Підвищення кваліфікації вчителів: Хто? Що? Коли? Як? Першого вересня всі першокласники навчатимуться за новим Державним стандартом початкової освіти. Міністерством освіти надані відповіді на основні запитання щодо підвищення кваліфікації вчителів.

Затверджені програми ЗНО для вступників магістратури. Тести для вступників до магістратури з «Права» та «Міжнародного права» міститимуть завдання з восьми базових правничих дисциплін. ЗНО з іноземної мови складатиметься з двох частин - «Читання» та «Використання мови».

Освіта.ua

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ