Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

Підсумки тижня в українській освіті

Пропонуємо перелік найбільш значних подій тижня, що відбулись в українській освіті, - Освіта.ua.

Як будуть проведені шкільні іспити у 2018 році. Міністерством освіти затверджені вимоги до змісту атестаційних завдань для проведення державної підсумкової атестації у школах. Документом визначено зміст і особливості проведення шкільних іспитів.

МОЗ звільнило ректора НМУ Амосову. Комісія Міністерства охорони здоров'я визнала роботу ректора НМУ у 2017 році незадовільною та рекомендувала відомству достроково розірвати контракт у зв’язку із невиконанням нею умов контракту в 2017 році.

Для зарахування дітей до шкіл медична карта не потрібна. МОЗ України скасувало форму № 026/о «Медична карта дитини». Відтепер у школах і дитсадках не зберігатимуться медичні дані дитини, а школи або садки не мають права вимагати карту дитини від батьків.

МОН просить у Канади гроші на супровід нового сайту. Міністр освіти Лілія Гриневич звернулась до посла Канади в Україні з проханням надати ресурси на початкову експертну підтримку та супровід проекту Національної електронної освітньої платформи.

Вступна кампанія: скільки бюджетників зможуть прийняти виші. МОН оприлюднило максимальні обсяги держзамовлення на прийом до вишів у 2018 році. Дані допоможуть майбутнім вступникам ознайомитись з кількістю місць для прийому, які зможе виділити кожен виш.

Для участі у ЗНО вже зареєстровано 335 тисяч осіб. Станом на 4 квітня для участі в зовнішньому незалежному оцінюванні зареєстровано 335 472 особи. Для складання зовнішнього незалежного оцінювання з української мови і літератури зареєстровано 332 850 осіб.

МОН оголосило конкурс підручників для 1 класу. Конкурс підручників відбуватиметься у два етапи. Ознайомлення колективів шкіл з електронними версіями оригінал-макетів підручників, які братимуть участь у другому етапі конкурсу, заплановане на 14-17 травня.

В уряді хочуть, щоб місцева влада дофінансувала НУШ. Кабінет Міністрів ухвалив постанову, що регулює розподіл субвенції на Нову українську школу. Планується, що державне фінансування надаватиметься місцевим органам влади на засадах співфінансування.

МОН: тривалість уроків не має впливати на зарплату вчителів. Скорочення тривалості уроку в початковій школі не є підставою для зменшення норми часу, що передбачена на вивчення предмета, і не є підставою для зменшення норми часу для оплати в розрізі чверті, півріччя або року.

Гриневич розповіла, якими мають бути класи НУШ. У перших класах, які з 1 вересня навчатимуться за новим стандартом початкової школи, має бути організовано вісім навчальних осередків. МОН вже розробило рекомендації з облаштування шкільних класів.

У МОН планують зайнятись шкільною цифровою освітою. Міністерство освіти та  проект «ІТ школяр» підписали меморандум, метою якого є створення нових програм з інформатики, навчання вчителів, а також створення вимог до сучасного шкільного цифрового обладнання.

Визначено результати другої сесії пробного ЗНО. В особистих кабінетах учасників пробного тестування розміщені результати пробного ЗНО з історії України, математики, біології, географії, фізики, хімії, англійської, іспанської, німецької, французької мов.

Підготовка до зовнішнього оцінювання. На платформі «ЗНО онлайн» опубліковані  тести пробного тестування з української мови, історії України та іноземних мов 2018 року. Усі бажаючі, хто не мав можливості взяти участь у пробному ЗНО, можуть пройти тестування дистанційно.

Освіта.ua

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ