Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

Підсумки тижня в українській освіті

Пропонуємо перелік найбільш значних подій тижня, що відбулись в українській освіті, - Освіта.ua.

Школи запрошують до участі в екологічному проекті. Міністерство екології разом із Міністерством освіти розпочинають збір заявок від шкіл для участі в екологічному проекті «Компола». 200 шкіл переможців отримають компостери для переробки харчових відходів.

Науковці можуть отримати грант на патент винаходів. МОН закликало українських вчених не поспішати витрачати власні кошти і подавати документи на грант для отримання прав на свої винаходи. Гранти виділяються через Український науково-технологічний центр.

В Києві відбудуться дві масштабні освітні виставки. 19-21 квітня в столиці відбудутьсявідомі виставки «Освіта та кар’єра» та «Освіта за кордоном». Участь у виставці візьмуть представники понад 100 закордонних навчальних закладів та провідні українські університети.

Виші просять підготуватись до ЗНО у магістратуру. Міносвіти доручило керівникам вишів, де здійснюватиметься прийом на навчання до магістратури на технологією ЗНО, визначити працівників, відповідальних за реєстрацію учасників тестування.

Опубліковані навчальні програми Нової української школи. Освітнє відомство пропонуєпедагогічним працівникам дві типові освітні програми, кожна з яких розроблена відповідно до нового закону «Про освіту» та Державного стандарту початкової освіти.

Уряд виділив 100 млн на створення навчальних центрів. Кабінет Міністрів ухваливпостанову, якою передбачено виділення у 2018 році коштів на створення 50 навчально-практичних центрів на базі професійно-технічних навчальних закладів.

Рейтинг університетів за показниками Scopus 2018 року. Видавничою службою «УРАН», на замовлення Освіта.ua, здійснено моніторинг суб’єктів науково-видавничої діяльності України за показниками SciVerse Scopus, на підставі якого складено рейтинг українських вишів.

ЗНО з історії України: візуальні об’єкти, які потрібно знати. Освіта.ua пропонує учасникам ЗНО, які складатимуть тест з історії України, перелік візуальних об’єктів, що можуть бути запропоновані укладачами тестів. Перелік складено відповідно до вимог програми ЗНО.

У Києві стартує вступна кампанія до 1-х класів. У КМДА повідомляють, що відтепер у школах не будуть проводитись конкурси для майбутніх першокласників. Отже родини можуть скористатися правом вибору школи без жодних обмежень.

Освіта.ua

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ