Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

Підсумки тижня в українській освіті

Пропонуємо перелік найбільш значних подій тижня, що відбулись в українській освіті, - Освіта.ua.

Строки вступу для абітурієнтів Криму та Донбасу. Цього року освітні центри «Донбас-Україна» і «Крим-Україна» працюватимуть з 4 червня до 28 вересня. Через них абітурієнти з окупованих територій можуть вступити до вишів за спрощеною процедурою.

Вільні місця у школах розподілятимуть через лотерею. Після того як школа зарахує всіх першокласників, які живуть по сусідству, решту вільних місць будуть заповнювати шляхом жеребкування. Критерії проведення жеребкування МОН розробляє разом із Мінюстом.

ЗНО показує недоліки підготовки юристів, - Ковтунець. У Міністерстві освіти зазначають, що проведення ЗНО при вступі до магістратури з «Права» не лише забезпечує доброчесність при вступі, а й показує переваги й недоліки нинішньої системи підготовки юристів в Україні.

Затверджено графік додаткової сесії ЗНО. Український центр оцінювання якості освіти затвердив графік проведення додаткової сесії зовнішнього незалежного оцінювання. Додаткова сесія у 2018 році розпочнеться 2 липня та триватиме до 11 липня.

EdEra презентувала модуль з дитячої психології. У межах онлайн-курсу, що обов’язково мають пройти всі вчителі, які набиратимуть 1-й клас у 2018 році, відкрито модуль про вікові особливості психології дітей. Також курс можуть переглянути усі бажаючі у YouTube.

За плагіат позбавлятимуть вчених звань. Уряд ухвалив постанову, що посилює відповідальність за порушення академічної доброчесності під час отримання вченого звання. Відтепер, у разі порушення академічної доброчесності, не лише відмовлятимуть у присвоєнні звання, а й позбавлятимуть його.

МОН затвердило нові шкільні освітні програми. Затверджені нові типові освітні програми початкової, базової та старшої школи. Програми окреслюють рекомендовані підходи до організації школами комплексу освітніх компонентів для досягнення учнями обов’язкових результатів навчання.

Участь у ЗНО-2018 візьмуть 335 тисяч осіб. Найбільше учасників ЗНО зареєстровано для проходження тесту з української мови і літератури – понад 333 тисяч осіб. На тестування з історії України зареєстровано майже 169 тисяч осіб, з математики – 112 тисяч учасників.

До 30 квітня учасники ЗНО отримають запрошення. У запрошеннях будуть зазначені адреси пунктів проведення зовнішнього оцінювання для проходження тестування з обраних навчальних предметів. Запрошення необхідно самостійно роздрукувати зі своєї інформаційної сторінки.

Куди звертатись випускникам у разі неотримання паспорта. Якщо у майбутніх вступників виникають проблеми з отриманням ID-картки, їм необхідно звернутись до відповідного територіального підрозділу Державної міграційної служби або за номером гарячої лінії (044) 278-50-30.

Зарахування дітей до закладів освіти. Медичні довідки. Міністерством охорони здоров'я надані нові роз’яснення щодо медичних довідок, які необхідно надавати батькам для зарахування їх дитини до дитячого садка або школи.

Освіта.ua

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ