Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

Підсумки тижня в українській освіті

Пропонуємо перелік найбільш значних подій тижня, що відбулись в українській освіті, - Освіта.ua.

В Україні стартувала основна сесія зовнішнього оцінювання. Впродовж тижня відбулисьтестування з математики і української мови та літератури. Оголошення результатів з цих предметів відбудеться 15 червня. Наступного тижня випускники складатимуть тести з іноземних мов.

Зарахування до спецшкіл здійснюється без конкурсу. У Міносвіти наголошують, що зарахування дітей до перших класів спеціалізованих шкіл з поглибленим вивченням окремих предметів, гімназій, ліцеїв та колегіумів має здійснюватись без проведення конкурсу.

Області затримують кошти на освітній простір. Міністр освіти звернулась до керівників областей з проханням віддати на місця виділені урядом гроші на облаштування освітнього простору у перших класах. Поки гроші були виділені лише в трьох областях.

У початковій школі хочуть відмовитись від табелів. У Міністерстві освіти розробили нову модель оцінювання в перших класах. Модель оцінювання ґрунтується на формувальному оцінюванні, що дозволяє оцінити насамперед процес навчання, а не результат.

МОН просить посилити заходи з безпеки дітей. У зв’язку з поширенням випадків отруєння школярів газоподібними речовинами відомство рекомендувало керівникам закладів освіти всіх рівнів вжити заходів з гарантування безпеки під час навчально-виховного процесу.

МОН презентувало бачення реформи профтехосвіти. Колегія Міністерства освіти і науки схвалила проект концептуальних засад реформування професійної освіти «Сучасна професійна освіта». Планується, що документ стане основою концепції професійно-технічної освіти.

КМУ запускає проект стажування студентів у міністерствах. Взяти участь у конкурсі на стажування можуть студенти, які завершують навчання на ступінь бакалавра, магістра, або отримали диплом бакалавра чи магістра менш ніж за 5 років до реалізації програми.

У школах відбулись свята Останнього дзвоника. Цього року в українських школах здобувалиосвіту 3 млн 893 тисячі учнів, навчання яких забезпечували 437 тисяч учителів. Документи про освіту отримають 343 тисячі випускників 9-х класів та 185 тисяч одинадцятикласників.

Нерідко виші не готові відповідати за якість освіти, - Гриневич. За словами міністра освіти, академічна свобода та автономія закладів вищої освіти є основою пропонованих реформ, однак готовність університетів до автономії виявилася дуже складною у реалізації.

Вісім нетипових програм початкової школи отримали дозвіл. У Міносвіти повідомили, що Державна служба якості освіти, за результатами проведеної експертизи, надала дозвіл на впровадження восьми нетипових освітніх програм у навчальний процес.

Освіта.ua

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ