Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

Підсумки тижня в українській освіті

Пропонуємо перелік найбільш значних подій тижня, що відбулись в українській освіті.

Про це повідомило видання Освіта.ua.

Розпочалась реєстрація електронних кабінетів вступників. 1 липня розпочалась реєстрація електронних кабінетів абітурієнтів, які вступатимуть на навчання до вишів на основі повної загальної середньої освіти. Подання заяв до закладів вищої освіти через е-кабінети триватиме з 10 до 22 липня.

Створений Меморандум про правила взаємодії у школі. Школи зможуть використовувати у своїй роботі рамковий Меморандум про співпрацю між педагогами, батьками та учнями, який стане дієвим інструментом для побудови педагогіки партнерства. Документ напрацювала ГО «Смарт освіта» спільно з Міністерством освіти і науки України.

Печатки на документах про освіту не обов’язкові. Школа не зобов’язана проставляти на документах про освіту свої печатки. Свідоцтва та додатки до них без печатки є дійсними й приймаються для вступу до вишів, а також в усіх інших випадках.

НАЗЯВО почне акредитувати програми у жовтні. Перші пілотні акредитації освітніх програм, успішне проходження яких у майбутньому даватиме можливість університетам видавати дипломи державного зразка, мають початися вже в жовтні.

Де дивитись рейтинговий список абітурієнтів? Під час вступної кампанії 2019 року рейтингові списки абітурієнтів у всіх навчальних закладах України публікуватимуться на сайті інформаційної системи Вступ.ОСВІТА.UA. Онлайн-платформа створена у 2017 році з метою забезпечення відкритості та прозорості при проведенні прийому до закладів вищої освіти.

ЗНО з іноземних мов для майбутніх магістрів склали 55 тис. осіб. 2 липня відбулось тестування з іноземних мов вступників у магістратуру, участь в єдиному вступному іспиті з іноземних мов (ЄВІ) взяли 55 186 осіб, що становить 84,4% від загальної кількості зареєстрованих учасників тестування. Результати тестів будуть відомі через 14 календарних днів із дня проведення тестування.

ЗНО в магістратуру з права склали 14 тисяч осіб. 4 липня відбулось тестування вступників у магістратуру з права, участь в єдиному фаховому вступному випробуванні взяли 14 259 осіб, що становить 87,6 % від загальної кількості зареєстрованих. Результати тестів будуть відомі через 14 календарних днів із дня проведення тестування.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ