Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

Підсумки тижня в українській освіті

Пропонуємо перелік найбільш значних подій тижня, що відбулись в українській освіті.

Про це повідомило видання Освіта.ua.

МОН надані рекомендації з викладання предметів у школі. Відомством надані методичні рекомендації з викладання навчальних предметів у закладах середньої освіти в новому навчальному році. Рекомендації мають бути доведені до відома керівників шкіл та вчителів.

Опублікований консолідований рейтинг вишів України - 2019. Рейтинг охоплює 240 закладів вищої освіти, а також містить 7 підрейтингів: «Кращі класичні університети», «Кращі приватні виші», «Кращі київські виші», «Кращі виші регіонів», «Кращі педагогічні виші», «Кращі медичні університети», а також «Кращі заклади вищої освіти областей».

В уряді невдоволені темпами закупівель для НУШ. Наразі найкраще із закупівлями для Нової української школи впорались Київ та Сумська область. Одні з найменших обсягів закупівель мають Івано-Франківська та Запорізька області – близько 11% від потреби.

МОН вкладається в графік друку підручників, - Гриневич. За словами міністра, книги будуть доставлені до обласних баз до 15 серпня. Місцеві органи управління освітою мають виконати доставку підручників до шкіл протягом 15 календарних днів після отримання.

У 2020 році освітянам підвищать зарплату. Реформа оплати праці передбачає збільшення оплати праці для всіх освітян від 20 до 70% вже наступного року, а також поетапне продовження підвищення зарплати для них до 2023 року.

Уряд направив законопроект «Про професійну освіту» до ВР. Кабмін погодив проект закону «Про професійну освіту» і направив його на розгляд парламенту. В уряді зазначають, що закон має системно перезавантажити всю ланку професійно-технічної підготовки кадрів.

Вихователі дитсадків матимуть 56-ти денну відпустку. Кабінет Міністрів ухвалив рішення про продовження відпустки вихователів дошкільних закладів з 42 календарних днів на рік до 56. Постанова набере чинності з 1 січня 2020 року.

Освітнім омбудсменом став директор київської школи. На посаду освітнього омбудсмена буде призначено директора столичної школи Сергія Горбачова. За словами міністра, визначальним фактором стало знання кандидатом системи освіти, а також розуміння цінностей та суті освітніх реформ.

Університетська наука у 2019 році отримає 100 млн. Уряд затвердив порядок використання коштів, закладених цьогоріч у бюджет на базове фінансування університетської науки. Планується, що кошти на фінансування надаватимуть за результатами державної атестації.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ