Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Кримінал

Підсумки вересня: у роботі Національного антикорупційного бюро України — 670 проваджень

На 30 вересня 2018 року детективи Національного антикорупційного бюро України розслідують 670 кримінальних проваджень, в межах яких 156 осіб підозрюються у вчиненні правопорушень. Про це повідомили сьогодні, 10 жовтня у прес-службі Національного антикорупційного бюро України.

Зокрема, у вересні про підозру у незаконному збагаченні та декларуванні недостовірної інформації (ч.3 ст. 368-2 та ст. 366-1 Кримінального кодексу України) повідомлено чинному міністру інфраструктури України.

Статус підозрюваного у вересні отримав і колишній оперуповноважений ГУ Служби безпеки України в м. Києві та Київській області, який наразі працює в органах Державної фіскальної служби. За даними слідства, він зловживав впливом та вимагав 50 тис. дол. США неправомірної вигоди за «допомогу» у поверненні обладнання, вилученого у комерційної компанії під час обшуку (ч.3 ст. 368 та ч.2 ст. 369-2 КК України).

Детективи НАБУ та прокурори САП минулого місяця повідомили про підозру колишньому арбітражному керуючому ПАТ «Одеська ТЕЦ» (99,989% належать державі). За версією слідства, ця особа причетна до розтрати 28 млн грн підприємства (ч.5 ст. 191 КК України).

Крім того, впродовж вересня 2018 року правоохоронці завершили досудове розслідування низки кримінальних проваджень. Зокрема, стороні захисту відкрито для ознайомлення матеріали проваджень:

  • за фактом завдання збитків «Укрзалізниці» при закупівлі дизпалива (п’ятеро підозрюваних);
  • за фактом заволодіння понад 300 млн куб. м природного газу НАК «Нафтогаз України (п’ятеро підозрюваних).

На 30 вересня у судових інстанціях на різних стадіях розгляду перебуває 159 справ, переданих НАБУ і САП. Зокрема, у вересні до суду скеровано обвинувальні акти стосовно:

судді Слов’янського міськрайонного суду Донецької області, викритого на одержанні неправомірної вигоди (ч 3 ст. 368 КК України);

  • двох посадовців ДП «Управління промислових підприємств Державної адміністрації залізничного транспорту України», через дії яких «Укрзалізниця» незаконно переплатила 26,7 млн грн під час закупівлі метизної продукції (ч.2 ст. 364 КК України);
  • семи осіб, ймовірно задіяних у корупційній схемі з заволодіння 247 млн грн ДП «Адміністрація морських портів України» (ч.5 ст. 191 КК України).

Актуальна інформація про ключові показники діяльності НАБУ доступна на головній сторінці офіційного веб-сайту.

Застереження. Відповідно до частини першої статті 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ