Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

Пінополістирол – ключові переваги утеплювача

Утеплення житла – надважливе завдання, яким не варто нехтувати. Адже цей комплекс робіт дозволяє забезпечити оптимальний рівень термоізоляції оселі, а відтак збереження тепла всередині помешкання і зменшення витрат на оплату за комунальні послуги.

На сьогоднішній день існує безліч матеріалів, які використовуються в якості утеплювача. Найбільшою популярністю та затребуваністю серед них користується пінополістирол https://kiev.kub.in.ua/uteplitel/penopolistirol/, асортимент якого приємно вражає своєю різноманітністю. Пінополістирол за увесь час використання зарекомендував себе тільки з позитивного боку, а тому найчастіше використовується для утеплення фасадів житлових, комерційних та інших будівель.

Основні плюси пінополістиролу

Головною перевагою пінополістиролу є його доступна вартість, якщо порівнювати з іншими матеріалами. Але це ще далеко не все. Існують й інші сильні сторони утеплювача, зокрема:

  • Відмінні термоізоляційні показники. Має мінімальну теплопровідність – 0,03;
  • Легка вага. Це означає, що матеріал можна зручно транспортувати та монтувати. Крім цього, даний параметр значно пришвидшує виконання робіт з утеплення, що є дуже важливим фактором;
  • Стійкість до будівельних сумішей та атмосферних чинників. Перш за все йдеться про цементний розчин, гіпс, бітум тощо, а також перепади температури в межах -50 - +75 градусів Цельсія;
  • Тривалий експлуатаційний термін. Строк служби пінополістиролу, як і пінопласту https://kiev.kub.in.ua/, складає від 50 років і більше, що є досить поважним показником;
  • Біологічна стійкість. Поверхня пінопласту є непридатною для розмноження бактерій, цвілі, грибків, що не скажеш про інші різновиди утеплювачів;
  • Багатий асортимент. Технічні параметри пінополістиролу бувають різними. Йдеться і про розміри плит, і товщину, і кількість одиниць в упаковці, і особливості конструкції тощо – можна обрати максимально підхожий варіант без зайвих зусиль.

Більше того, пінополістирол здатен витримувати значні механічні навантаження, є безпечним для людини та довкілля, має широкий спектр застосування: це і утеплення фасадів, і термоізоляція підлоги, цоколів, віконних і дверних укосів тощо.

Варто звернути увагу: більшість варіантів пінополістиролу є горючими, тому фахівці рекомендують не використовувати його для утеплення всередині приміщень.

Ринок утеплювачів завжди готовий запропонувати оптимальне рішення, серед якого особливе місце посідає пінополістирол – матеріал, використання якого для утеплення є максимально вдалим та вигідним. Головне, обирати такі піноборди тільки в провірених постачальників!

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ