Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

Піротехніки ДСНС продовжують знищувати застарілі боєприпаси

17 жовтня фахівцями піротехнічної групи 2-го спеціального центру швидкого реагування ДСНС України вилучено та знищено 2 боєприпаси часів ІІ Світової війни. Про це повідомили у прес-службі ДСНС України у Львівській області.

Протипіхотну міну ОЗМ-72, що була виявлена під час вивезення сміття на відкритій території на відстані 1 км від житлових будинків с. Слохиня Старосамбірського району.

Артилерійський снаряд калібру 100 мм виявлений в м. Львові на вул. Повітряна, 99 під час обходу на території Комунальної 3-ї міської поліклініки на клумбі для квітів, на відстані 10 м від входу в будівлю.

16 жовтня о 13:32 до рятувальників надійшло повідомлення, що під час проведення земляних робіт на присадибній ділянці в м. Броди на вул. Заставки,65 виявлено предмет ззовні схожий на мінометну часів ІІ Світової війни. Боєприпас знаходиться на відстані 20 м до житлових будинків та 700 м до дороги Київ-Чоп. За фактом виявлення боєприпасу повідомлено правоохоронні органи та подано заявку до 2-го спеціального центру швидкого реагування ДСНС України на вилучення та знищення боєприпасу.

Головне управління ДСНС України у Львівській області нагадує, що боєприпаси часів ІІ Світової війни, незважаючи на розміри та значний вік, вкрай небезпечні. Натрапити на них можна в різних місцях.

Рятувальники застерігаю мешканців області у жодному разі не чіпати підозрілі знахідки. Вони можуть вибухнути, що призведе до Вашого травмування. У разі виявлення боєприпасу чи іншого підозрілого предмету негайно телефонуйте до Служби порятунку за номером 101!

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ