Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

Після демонтажу запорізького Леніна доправили на склад водоканалу

Після демонтажу запорізький пам’ятник Леніну доправили до одного зі складів КП “Водоканал”.

За словами очевидців, завезти його на територію складу комунальникам вдалося не одразу: через широкий розмах руки, Ілліч не проходив у ворота, здолати надвузький для пам’ятника отвір стало можливим лише з допомогою вантажного крана.

Територія складу, куди доправили демонтованого Ілліча, огороджена двометровим бетонним парканом та колючим дротом. За словами комунальників, пам’ятник зберігатимуть тут, поки громадськість не вирішить його подальшу долю.

Принципова позиція міської влади полягала у тому, аби сама скульптура Леніна залишилася неушкодженою. Серед можливих варіантів – встановити Леніна разом з іншими демонтованими у місті монументами комуністичної епохи у музеї тоталітаризму. Зокрема, таку ідею підтримує й міський голова Запоріжжя Володимир Буряк, втім, поки жодні такі ідеї не мають документального підґрунтя.

Вирішувати, що далі чекатиме на Ілліча буде громада міста під час громадських обговорень, після чого відповідні проекти рішень мають затвердити депутатський корпус міськради.

Громадське

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ