Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Культура

Після пандемії Львів може втратити туристичну першість, - Метельський

Засновник Львівського Фотомузею, відомий львівський фотомитець, історик і засновник інтернет-порталу «Фотографії старого Львова» Роман Метельський прокоментував Гал-інфо туристичні перспективи Львова після пандемії COVID-19.
Роман Метельський

Як зазначив Роман Метельський, пандемія COVID-19 вплинула не тільки на музеї, ресторани, транспорт, бізнес, а і на всі інші сфери міста. Тому дуже багато людей розслабилися і вважають, що можна не ходити на роботу та працювати у пів сили.

"Як на мене, час локдауну - це час для того, щоб видихнути і приготувати нові "родзинки" для тих туристів, які приїдуть до Львова після пандемії коронавірусу. Я не впевнений, що це зараз відбувається у Львові. Якісь роботи, звичайно, ведуться, але я не впевнений, що настільки ґрунтовно, як це буде потрібно місту після локдауну.

Якщо раніше Львів тримав пальму першості на Заході України стосовно туристичних магнітів, то пандемія зрівняла всіх. І, відповідно, інші міста й невеличкі містечка шукають свої атракції та активно працюють над популяризацією, щоб люди, які збираються приїхати до нас після пандемії, могли спланувати свої маршрути. Львів на теперішньому етапі над цим не працює. Схоже, тут вважають, що після карантину ми натиснемо віртуальну клавішу "Play" і все запрацює, як раніше, та приїде величезний потік туристів. Я маю великі сумніви щодо цього.

Тернопіль, Луцьк, Чортків Тернопільської області та інші міста зараз дуже активно працюють над імовірним переорієнтуванням туристичних потоків. Львів зараз практично не зможе запропонувати нічого нового, такого, чого не було до пандемії. Так, буде "на каву до Львова", але це працює раз, два, три, а далі?

Нам потрібні події, які можуть бути цікавими не просто для "попити кави та пива". Це можуть бути великі музейні фестивалі, відкриття нових музеїв. Наприклад, Харків зараз активно переганяє Львів у сфері фотомистецтва. Там створюють великий інститут фотографії, навіть не музей. Ми наразі в цьому плані дуже відстаємо.

Звичайно, не можна сказати, що не робиться нічого. Відкрили "Музей міста", відбуваються ще якісь музейні проєкти, але кардинальних змін немає. Львівські музеї повинні  вийти за межі своїх будівель, йти до своїх потенційних відвідувачів. Це те, чого вимагає наш час", - зазначає Роман Метельський.

Нагадаємо, як неодноразово писало Гал-інфо, у Львові вже декілька років намагаються організувати Фотомузей, проте, незважаючи на підтримку влади, проєкт досі залишається нереалізованим.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ