Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Політика  |  Економіка

Після ударів Ізраїлю по Газі зросли ціни на нафту

Ф'ючерси на нафту марки Brent подорожчали 0,3%, до 83,56 доларів за барель

Фото: Depositphotos

Ціни на нафту зросли після того, як Ізраїль завдав удару по Рафаху в секторі Газа. Переговори про припинення вогню з ХАМАС тривають без жодного результату.

Про це повідомляє РБК-Україна з посиланням на Reuters.

Ф'ючерси на нафту марки Brent подорожчали 0,3%, до 83,56 доларів за барель, а ф'ючерси на нафту марки West Texas Intermediate (WTI) зросли на 0,31% до 78,72 доларів за барель.

"Ціни на нафту піднялися сьогодні вранці, оскільки деякі перешкоди на переговорах про припинення вогню між Ізраїлем та ХАМАС змусили учасників ринку розраховувати на те, що геополітична напруга потенційно може затягнутися ще довше", - сказав Йіп Джун Ронг, ринковий стратег IG.

Тим часом сильніший долар обмежив зростання нафтових ф'ючерсів, оскільки він робить сиру нафту дорожчою для трейдерів, які володіють іншими валютами. Індекс долара, який вимірює курс долара США по відношенню до шести основних валют-аналогів, зріс до 105,18.

Минулого тижня обидва контракти показали найбільші тижневі втрати за три місяці, оскільки ринок зосередився на слабких даних із зайнятості в США та можливих термінах зниження процентної ставки Федеральної резервної системи.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ