Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

Південна Корея запровадить традиційну міжнародну систему обчислення віку

Із червня 2023 року у Південній Кореї відбудеться перехід до традиційної міжнародної системи обчислення віку, завдяки чому громадяни країни формально стануть молодшими.

Про це повідомляє The Guardian.

"Південна Корея ухвалила закони про відмову від традиційного методу підрахунку віку та прийняття міжнародного стандарту — зміну, яка зробить її громадян на один чи два роки молодшими за офіційними документами", — йдеться у повідомленні.

Як зазначає видання, у Південній Кореї вважається, що людині при народженні виповнюється один рік, і вік додається щороку 1 січня. Саме цей вік найчастіше згадується корейцями у повсякденному житті. Також існує окрема система для цілей призову або визначення віку, з якого дозволено вживати алкоголь та курити, в якій вік людини розраховується від нуля при народженні, а 1 січня додається рік.

"Однак з початку 1960-х років Південна Корея для медичних та юридичних документів також використовувала міжнародну норму обчислення з нуля при народженні та додавання року до кожного дня народження", — пише видання.

Нові закони, які передбачають використання лише міжнародного методу підрахунку віку, набудуть чинності із червня 2023 року,

"Перегляд спрямований на скорочення непотрібних соціально-економічних витрат, оскільки правові та соціальні суперечки, а також плутанина зберігаються через різні способи розрахунку віку", — заявив парламенту Ю Сан Бом із керівної партії "Влада народу".

Походження чинної системи точно не відомо. Одна з теорій полягає в тому, що при обрахунку віку дитини при народженні враховується час, проведений в утробі матері: дев'ять місяців округляються до 12. Інші пов'язують це з давньою азійською системою числення, в якій було відсутнє поняття нуля.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ