Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Здоров'я

План рекультивації полігону у Слов’янську затвердять в листопаді цього року

Полігон твердих побутових відходів у Слов’янську експлуатується з 1946 року, тому нагальним є питання його рекультивації.

Про це розповів голова Державної екологічної інспекції на своїй сторінці у Facebook під час робочої поїздки до Донецької області.

«Брудне повітря – не єдина проблема Донеччини.

В рамках свого візиту в Донецьку область відвідав полігон для твердих побутових відходів у Слов’янську та рекультивоване неорганізоване звалище біля села Богородичне.

Так, план та програма рекультивації полігону ТПВ у Слов’янську будуть затверджені вже у листопаді цього року. Це дуже нагальний проект, адже полігон експлуатується аж з 1946 року. А неорганізоване звалище ТПВ вже рекультивоване - з 2018 року. Приїхавши на місце, ми побачили лише рівний ґрунт та велику кількість зелених насаджень», - написав Андрій Мальований.

У Європі у сфері поводження з відходами поступово відмовляються від захоронення сміття на полігонах. Україна також йде цим шляхом, хоча до європейського управління відходами нам ще далеко.

«Україна наразі знаходиться дуже далеко від Європи у сфері поводження з відходами. У ЄС великі полігони вважаються застарілою технологією, а країни переходять на переробку та спалювання сміття.

Наприклад, у Польщі 15 років тому було понад тисяча сміттєзвалищ. Сьогодні їх кількість зменшилась в половину, багато з них модернізовані так, що становлять меншу шкоду для екології. А у Швеції полігони займають менш ніж 1% території, адже велика частина сміття йде на переробку.

Однак і наша країна не стоїть на місці і рухається до більш зваженого управління відходами та зменшення територій сміттєзвалищ», - впевнений Андрій Мальований.

Вирішити «сміттєву» проблему в Україні допоможе прийняття законопроекту №2207-д «Про управління відходами».

«Я впевнений, що скоро також буде прийнятий законопроект №2207-д «Про управління відходами», який введе розширену відповідальність, сортування для громадян та ще багато рішень, які допоможуть вирішити сміттєву проблему в Україні», - підкреслив Андрій Мальований.  

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ