Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Економіка  |  Cуспільство

Платники єдиного податку розподіл суми податку здійснюватимуть самостійно, - роз'яснення ДПА

За звітні періоди 2011 року юридичні особи та фізичні особи-підприємці сплачуватимуть 43 відсотка від загальної нарахованої суми єдиного податку до місцевих бюджетів, а 57 відсотків, як частину суми єдиного внеску – на окремий рахунок, відкритий казначейством для сплати єдиного внеску на загальнообов’язкове державне соціальне страхування. Про це йдеться у повідомленні відділу взаємодії із ЗМІ ДПА у Львівській області.

Однак, це правило не застосовуватиметься для сплати єдиного податку юридичними особами за ІV квартал 2010 року. Єдиний податок за цей період слід сплатити не пізніше 20 січня 2011 року у повному обсязі на рахунок казначейства, як і за попередні квартали 2010 року.

У повідомленні наголошується, що з впровадженням Податкового кодексу України збережено спрощену систему оподаткування для суб’єктів малого підприємництва. Єдиний податок віднесено до місцевих податків, тому, як раніше, розподіл єдиного податку казначейством між бюджетами та соціальними фондами не здійснюватиметься.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ