Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Політика

Початок саміту G20: Трамп не привітався з Путіном. Відео

Президент США Дональд Трамп і президент Росії Володимир Путін не потиснули один одному руки під час церемонії спільного фото перед початком саміту G20, який розпочався 30 листопада в Буенос-Айресі.
Фото - REUTERS

Відео опублікувало видання Globalnews.ca у Twitter, передає Прямий.

Зазначимо, що на відео видно, як лідери G20 встали на подіум для спільного фото.

Так, Трамп просто пройшов повз російського президента, вітаючись за руку з іншими гостями.

Потім політики перейшли до зали першого пленарного засідання. У залі засідань Путін привітався лише зі спадкоємним принцом Саудівської Аравії, а Трамп в цей час вітався за руку та спілкувався з іншими лідерами.

Раніше стало відомо, що на саміті обговорюватимуть ескалацію конфлікту в Керченській протоці, вбивство журналіста Джамаля Хашоггі в консульстві Саудівської Аравії в Стамбулі, "торгову війну" США з Китаєм і країнами ЄС.

Також глави МЗС країн Великої сімки закликали Москву відпустити українських моряків, незаконно затриманих в районі Керченської протоки.

Зранку у неділю, 25 листопада, стало відомо про те, що катери РФ типу "Мангуст", мпк "Суздалец" здійснили відверто агресивні дії проти кораблів ВМС ЗС України у Азовському морі.

Три кораблі ВМС України, здійснюючи плановий перехід з порту Одеси до порту Маріуполь Азовського моря, підійшли до Керченської протоки. Росіяни її перекрили, а у відповідь на наближення українських кораблів росіяни закрили протоку для проходу цивільних суден.

Народний депутат, голова Комітету ВР у закордонних справах Ганна Гопко заявила, що Україна очікує закриття протоки Босфор, яка з'єдную Чорне та Мармурове моря, через російську агресію в Азовському морі та блокування українських портів.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ