Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

"Подаруй дитині свято": понад 500 потребуючих дітей Львівщини отримали подарунки

Фото Львівська ОДА
Фото Львівська ОДА
Фото Львівська ОДА
Фото Львівська ОДА
Фото Львівська ОДА
Фото Львівська ОДА
Фото Львівська ОДА
Фото Львівська ОДА
Фото Львівська ОДА
Фото Львівська ОДА
1/5
Завершилась дев’ята щорічна акція до дня святого Миколая "Подаруй дитині свято". Долучитись до неї міг кожен, хто має відкрите та щире серце, а також бажання допомогти дітям, які цього потребують. Про це повідомили 21 грудня Гал-інфо у пресслужбі ЛОДА.

Механізм простий: кожен охочий здійснити дитячу мрію мав обрати лист написаний дитиною, усі листи були доступні онлайн на сторінці благодійної акції у мережі фейсбук. Опісля - виконати її прохання та принести подарунок до офісу святого Миколая. А подарунки опісля волонтери розвозили потребуючим діткам.

До участі у благодійній акції долучились понад 40 волонтерів, які допомагали сортувати подарунки, а також доправляти їх у різні куточки Львова, Стрия та Пустомит.

Крім цього, волонтери зібрали подарунки, від небайдужих людей, які передали діткам у Західноукраїнський спеціалізований дитячий медичний центр та  Львівську спеціальну школу №100 I-III ступенів, де навчаються діти із вадами зору.

Загалом омріяні подарунки отримали понад 500 дітей, які опинились у складних життєвих обставинах.

Як розповіли організатори, цьогоріч активно до акції долучилась не лише Львівщина. Подарунки надсилали з різних куточків України та світу.

«Цього року нам вдалось привітати понад пів тисячі дітей. Це 230 дітей зі Львова, 20 дітей з Пустомит, 40 зі Стрия та 80 незрячих дітей. А також, нам вдалось відвідати дитячу лікарню, і там привітати приблизно 200 дітей. Кожна їх емоція, кожна посмішка - це найкраща вдячність за подарунки. Вони хоча б на трішки забувають свої життєві проблеми, та вірять у дива і святого Миколая. Ми неймовірно вражені і активністю мешканців Львівщини цього року. Адже перші листи  люди розбирали впродовж двох годин і просили ще більше листів від дітей» - розповіла координатор акції Вероніка Кашинська.

Та додають, що діти були дуже розчулені подарунками і вдячні своїм благодійникам.

«У Стрию ми привітали приблизно 40 дітей. Мене найбільше вразили емоції 15-річної дівчини, яка отримала у подарунок смартфон, і почала плакати, адже батьки не мали змоги подарувати такий подарунок. Також, ми відвідали діток із п’яти сімей, де єдині подарунки, які вони отримали на свято Миколая – це були наші подарунки. Ці діти знали, що ми приїдемо і щиро на нас чекали й дуже зраділи побачивши нас з подарунками. Ми подарували їм незабутні емоції, а головне віру у добрі справи й у те, що дива існують. Ці діти радіють із дрібниць і нам потрібного навчатись цього у них» - зазначила координаторка акції у місті Стрий Соломія Логінська.

Зупинятись організатори не планують та обіцяють, що наступного року до потребуючих діток знову прийде святий Миколай.

Додамо, що координаторами цьогорічної акції є громадська організація «Львівський Молодіжний Клуб» та навчальна медіа школа «Стань журналістом» спільно з Львівським обласним молодіжним центром у співпраці з Управлінням молодіжної політики Львівської міської ради, Студентською радою Львова та  «МолоДвіж Центр. Львів» за підтримки Львівської обласної державної адміністрації.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ