Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Економіка

Податківці Львова залучили до оподаткування понад 440 підприємств

З  початку року по м. Львову проведено понад 23 тисячі перевірок підприємств щодо сплати податку на прибуток, під час яких виявлено 783 порушення чинного законодавства. Як результат – донараховано узгодженого податкового зобов’язання на суму близько 9,5 млн грн. Про це повідомила ДПІ міста Львова.

У податкових інспекціях міста нараховується понад 200 збиткових підприємств, які податківці перевіряють з особливою прискіпливістю. Зокрема, з початку року на таких підприємствах проведено 580 перевірок, виявлено 70 порушень, збитки зменшено на 28,2 млн грн, крім цього донараховано податку на суму 156 тис. грн.
Близько 2490 підприємств міста не подавали звітність у податкові органи. З початку року було перевірено понад 750 таких суб’єктів господарювання, встановлено 584 порушення та застосовано штрафні санкції на суму 380,8 тис. грн. Завдяки проведеній роботі до оподаткування залучено понад 440 підприємств.
У категорії  “мінімізаторів”, тобто  платників податків, які при великих розмірах валових доходів нараховують незначні суми з податку на прибуток, знаходиться 679 підприємств, при перевірках яких виявлено 179 порушень та донараховано узгодженого податкового зобов’язання на суму 2,6 млн грн. У практику роботи податкових органів міста увійшло заслуховування керівників таких підприємств. З початку року було проведено 446 співбесід.

 

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ