Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

Подробиці затримання на митному посту «Тиса»

Співробітники Військової прокуратури Ужгородського гарнізону спільно з СБУ та із залученням співробітників Міжвідомчого цільового центру із запобігання та виявлення порушень законодавства з питань державної митної справи викрили схему отримання хабарів на митному посту. Повідомила прес-служба Державної фіскальної служби України«Тиса».

Співробітники військової прокуратури спільно з СБУ затримали під час отримання хабара митника,  відповідального за протидію контрабанді та порушенню митних правил. Так, 02.10.2016 було задокументовано черговий факт вимагання та одержання головним державним інспектором-кінологом відділу кінологічного забезпечення управління по роботі з митними правопорушеннями Закарпатської митниці ДФС на митному посту «Тиса» від громадянина України неправомірної вигоди у розмірі 400 євро за безперешкодне переміщення (без сплати митних платежів) вантажного транспортного засобу із товарами побутового вжитку. Також при огляді приміщень митного поста «Тиса» виявлено та вилучено грошові кошти у сумі 6950 Євро.

Митника затримано згідно зі ст. 208 Кримінального процесуального кодексу України. Тривають невідкладні оперативно-слідчі дії зі встановлення та притягнення до відповідальності всіх посадовців, задіяних у корупційній схемі.

Після затримання зазначеної особи до місця події прибули дві спільні мобільні групи Міжвідомчого цільового центру із запобігання та виявлення порушень законодавства з питань державної митної справи.

За час роботи спільними мобільними групами Міжвідомчого центру проводилися заходи щодо огляду транспортних засобів, вантажів та особистих речей громадян, що переміщувалися через митний кордон України. В ході проведення заходів було виявлено п‘ять фактів порушення митного законодавства України, за якими ініційовано складання протоколів про порушення митних правил за статтею 472 МК України, по яким затримано товарів на загальну суму майже 200 тис. грн. Санкція даної статті передбачає конфіскацію товарів і штраф в розмірі 100% вартості товарів.

Згодом ДФС у Закарпатській області поширило офіційну заяву щодо ситуації на митному посту «Тиса»:

"За фактами, наведеними у повідомленні Служби безпеки України за 03.10.2016 року, що мали місце на митному посту «Тиса», керівником Закарпатської митниці прийнято рішення про відсторонення та проведення службової перевірки стосовно працівників митного поста щодо порушення ними своїх посадових обов’язків.

За словами Володимира Колеснікова, начальника Закарпатської митниці ДФС керівний склад митного поста «Тиса», що на українсько-угорському кордоні, за грубі порушення Митного кодексу України буде переформатований.

– Порушники законодавства будуть відсторонені від своїх посад, на їх місці працюватимуть нові люди, які чітко усвідомлюють, що поставлені на службу для відстоювання виключно інтересів держави. Разом з тим я закликаю всіх працівників митниці добре подумати, – чи варто заради миттєвої вигоди залишити без роботи себе, своїх колег та стати фігурантом кримінального провадження, – наголошує Володимир Колесніков.

Також керівник митного органу Закарпаття звертає увагу ЗМІ на правильне та правдиве висвітлення інформації, зокрема, не поширювати непідтверджені повідомлення, фото та відеоматеріали, адже непрофесіоналізм деяких журналістів, які прагнуть сенсації, наносить удар на репутацію, честь та гідність як окремих державних службовців, так і служби загалом".

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ