Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Економіка

Погодинна оплата для шахтарів зашкодить усій вугільній галузі – Микола Криштопа

Введення урядом погодинної оплати праці шахтарям зашкодить усій вугільній промисловості України. Таку думку в коментарі „Гал-info” висловив директор шахти „Надія” Микола Криштопа.
„Це неправильно, – вважає Криштопа. – Внаслідок такого рішення в шахтарів зникне стимуляція для роботи. Для чого тоді працювати шахтарю? Адже час іде й шахтар буде отримувати гроші не за видобуте вугілля, а за час, проведений у шахті”.
На думку Криштопи, гірник повинен спускатися до шахти й заробляти. „Для цього потрібно вводити норми й плани, – каже директор шахти „Надія” – Якщо нам забрати цей стимул, це відразу знизить продуктивність шахт, оскільки гірники будуть проводити час у шахті”.
Як вважає Криштопа, подібне рішення уряду зашкодить усій вугільній галузі України.
Нагадаємо, Прем'єр-міністр Юлія Тимошенко вимагає ввести погодинну оплату праці на шахті ім. Засядька (Донецьк) і планує поширити таку систему оплати на всі українські шахти. На думку Прем’єра, перехід на погодинну оплату праці повинен привести до підвищення заробітної плати шахтарів. „Відрядності в такій небезпечній галузі бути не може”, – сказала вона. Прем'єр доручила міністерству економіки і міністерству вугільної промисловості на базі зібраних у інших країнах даних розробити українську модель погодинної оплати праці.
Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ