Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Політика  |  Війна з Росією

Показали, як відводитимуть війська на ділянці Богданівка-Петрівське

1/3
Сьогодні, 7 листопада, начальник Генерального штабу генерал-лейтенант Руслан Хомчак разом із іноземними дипломатами ознайомився з ходом підготовки українських військових до процесу розведення сторін на Донбасі. ПРо це інформує прес-центр ООС.

На лінії розмежування, ділянку розведення сил та засобів №3 у районі населених пунктів Богданівка і Петрівське Донецької області, разом із головнокомандувачем Збройних сил України відвідав тимчасовий повірений у справах США в Україні Вільям Тейлор, Надзвичайний і Повноважний Посол Німеччини в Україні Анка Фельдгузен, Надзвичайний і Повноважний Посол Франції в Україні Етьєн де Понсен, Надзвичайний і Повноважний Посол Великої Британії в Україні Мелінда Сіммонс.

- 30 жовтня зафіксовано останній обстріл наших позицій, - розповів командир батальйону на псевдо "Вовк", підрозділ якого знаходиться в районі розведення сил. - З того часу обидві сторони дотримуються режиму «Тиша».

За словами офіцера, 7 листопада закінчується так званий день «Д-1» домовленостей, і вже завтра, о 12.00 розпочинається день «Д-2» - за сигналом світло-шумових ракет у повітря з обох боків, розпочнеться процес відведення особового складу та бойової техніки.

Військові кореспонденти особисто переконалися у тому, що на сьогодні вже побудовані бліндажі для проживання армійців, їдальня, сховища для боєприпасів та продовольства, лазня із парною, а також санітарні споруди. Одним словом, бійці просто неба не залишаться. До речі, за цей час командування батальйону встигло ще й забезпечити всі приміщення обігрівачами із необхідним об’ємом дров для опалення.

- Наш батальйон виходить на позиції, що були підготовлені заздалегідь підрозділами зі складу резерву за підтримки командування ОТУ «Схід», - зазначив командир батальйону. - Дані фортифікаційні споруди на 100 відсотків готові як для проживання особового складу, так і для ведення оборони на нашій ділянці відповідальності.

- Але, в разі порушення ворогом Мінських домовленостей, ми будемо готові негайно зайняти попередні позиції, - наголосив комбат.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ