Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

“Політехніки” знаходять свою гру – Валентин Воронін

У черговому матчі регулярної першості чоловічої Суперліги чемпіонату України баскетболісти “Львівської політехніки-Галичини” в гостях лише на останній хвилині поступилися лідеру турніру БК “Київ” – 69:75.
 
БК “Київ” – “Львівська політехніка-Галичина” – 75:69 (18:21, 18:12, 13:18, 26:18).
 
БК “Київ”: стартова п’ятірка – Анненков (11 очок), Грір (22), Дозед (7), Печеров (10), Салтовець (8); на заміну виходили – Кравцов (10), Швець (3), Оцоколіч (0), Хижняк (4).
 
“Львівська політехніка-Галичина”: стартова п’ятірка – Хопкінс (18), Булаїч (16), Сміляніч (13), Неухацький (9), Гальонкін (4); на заміну виходили – Бєсков (3), Штереб (0), Лемик (4), Байдаков (0), Жужа (2).
 
Перед очним протистоянням лідера та одного з аутсайдерів регулярної першості чоловічої баскетбольної Суперліги чемпіонату України обидва колективи – і БК “Київ”, і “Львівська політехніка-Галичина” – опинилися у схожій ситуації: поміняли головних тренерів та деяких гравців. Столичних “вовків” очолив словенський фахівець Томо Махорич, а галичан – білорус Валентин Воронін. Кияни відмовилися від послуг ветерана команди Яйла та американця Лукаса, запросивши в команду Оцоколіча. Керівництво львівського клубу вирішило розпрощатися з Шевченком, а ще раніше – з Ламом, Гілевичем, Казявічусом і Шакулою. Натомість останнім придбанням “політехніків” став білорус Байдаков.
Проте у своїй стартовій грі за свою нову команду Байдаков відзначився лише чотирма фолами, не принісши в доробок львів’ян жодного очка. Напевне, для адаптації в новому колективі навіть такому досвідченому майстру потрібен певний час. Саме цей час акліматизації в Україні, схоже, вже минув для американського легіонера “політехніків” Хопкінса, який був одним з найкращих на майданчику в звітному поєдинку і ледь не став його героєм. Хопкінс в останні вирішальні хвилини матчу (65:64 за 1 хв. 40 с до фінальної сирени) взяв гру на себе, але його кидок накрив лідер команди господарів, ще один американець Грір. Заволодівши м’ячем, Грір після швидкого прориву зробив точний пас на Салтовця, який ефектним слем-данком збільшив відрив до трьох пунктів – 67:64.
Проте львів’яни не мали жодного наміру здаватися і, аби зберегти дорогоцінні секунди, почали застосовувати тактику фолів. Такі дії зазвичай не призводять до успіху, але вони є практично єдиним шансом врятувати матч у його кінцівці. На жаль, нашим хлопцям так і не вдалося наздогнати суперників. Проте, незважаючи на поразку з різницею в шість очок – 69:75, підопічні Валентина Вороніна заслуговують на добрі слова. Навряд чи перед початком зустрічі хтось вірив, що галичани зможуть дати справжній бій столичній команді. Тому хочеться подякувати всій львівській дружині за класну гру, яку вона продемонструвала в першому своєму матчі в 2007 році. Можна не сумніватися, якщо з таким бажанням і з такою злагодженою грою, перш за все в захисті, “політехніки” діятимуть і в наступних поєдинках, то свято неодмінно прийде і на нашу вулицю.
Валентин Воронін, головний тренер “Львівської політехніки-Галичини”, зазначив у коментарі „Гал-іnfо”: „Поєдинок з БК “Київ” лише підтвердив тезу, що грати і обігрувати можна будь-якого суперника. Адже у висококласних командах грають ті ж люди, які також можуть помилятися. Треба лише своїми активними діями, насамперед у захисті, змушувати суперників робити помилки, а самим за найменшої нагоди проводити швидкі контрвипади. Ось це і є складові успіху будь-якої команди. Мої гравці в цій зустрічі довели всім, і перш за все самим собі, що вони вміють грати в баскетбол. Мали ми у цій грі й свого лідера, яким став американець Хопкінс. Його влучні кидки з-за шестиметрової дуги і дотепні результативні передачі партнерам не раз ставили в складне становище гравців БК “Київ”. Від поразки киян врятував їхній лідер Грір, у котрого великий досвід важких поєдинків. Проте засмучуватися поразці не варто. Головне, що команда поступово знаходить свою гру”.
Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ