Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Кримінал

Поліцейські Криму попередили вбивство та затримали замовника злочину

Підозрюваний у збуті наркотиків на території Херсону замовив вбивство чоловіка, який заборгував йому гроші. Поліцейські інсценували вбивство потерпілого та затримали замовника після передачі 100 тисяч гривень за виконання злочину. Про це інформує Управління комунікації Національної поліції України.

У рамках документування кримінального провадження за фактом збуту мешканцем Херсона наркотичних засобів та психотропів поліцейські отримали інформацію про організацію замовного вбивства.

Поліцейські встановили, що підозрюваний у збуті наркотиків через особисті неприязливі стосунки, які виникли на підставі неповернутого боргу, запланував умисне вбивство 27-річного місцевого мешканця.

У результаті комплексу оперативно-розшукових заходів поліцейські встановили особу виконавця. 

Для здійснення злочину замовник передав виконавцю дані та фото потенційної жертви. Також надав координати «закладки» зі зброєю – бойового пістолета з глушником та 40 набоями. Грошову винагороду визначив у 100 тисяч гривень.

Аби затримати замовника, поліцейські інсценували вбивство жертви. Відтак зловмисник отримав від «виконавця» фото «тіла» потерпілого. Переконавшись у виконанні вбивства, підозрюваний направив на адресу виконавця 100 тисяч гривень. Одразу після цього його затримали працівники поліції ГУНП в АР Крим та м. Севастополі під процесуальним керівництвом прокуратури АР Крим, а також за допомогою оперативних служб ГУНП в Херсонській області в порядку ст. 208 Кримінального процесуального кодексу України.

Наразі затриманому вже повідомлено про підозру у вчиненні кримінального правопорушення передбаченого ч. 1 ст. 14, ч. 2 ст. 115 Кримінального кодексу України (вбивство на замовлення), а також ч. 2 ст. 307 Кримінального кодексу України (25 фактів збуту наркотичних засобів). Йому загрожує покарання у вигляді позбавлення волі на строк від 10 до 15 років або довічне позбавлення волі. Досудове розслідування триває.

Суд обрав підозрюваному запобіжний захід у вигляді тримання під вартою без можливості внесення застави.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ