Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство  |  Здоров'я

Жива олія: Лікування та профілактика завдяки оліям

Уродженка Криму відкрила майстерню власного виробництва олії в Коломиї та поділилася секретами виробництва і користю справжньої олії.

Через майстерню Мавіле Матич проходить енергія любові та краси до справи яку любиш, а найважливіше -  до людей. Майстриня та нутриціологиня Мавіле змінила своє життя завдяки переосмисленню та духовності, вона робить користь для оточуючих, зцілює та допомагає. Те, що вона робить здивує, адже мало хто вірить у користь олій нашому здоров’ю.

Журналістка Гал-інфо поспілкувалась із майстринею, яка створює олії холодного та твердого віджиму, натуральні пасти, борошно та екокосметику. 

Мавіле Матич

Мавіле Матич не називає себе татаркою, а киримли, які є корінним народом Криму. Історія родини Мавіле охоплює багато народів, зокрема, корейців, турків, узбеків. Мати Мавіле - росіянка. Батько - киримли, народився в Узбекистані, де проживала його сім’я після депортації. Мавіле народилася на Уралі, але згодом переїхала в Узбекистан, а звідти - у Крим.

Після анексії Криму росіянами, майстриня переїхала у Київ. Займалась творчістю та готувала, вивчала дієтологію. Згодом, сім’я Мавіле прийняла рішення переїхати в Коломию, де й відкрила майстерню крафтових виробів “Жива олія”.

Як розповіла Мавіле, магазинну олію виготовляють за допомогою залізних машин при високій температурі з додаванням бензолу, відповідно, олія втрачає всі поживні речовини. За годину виготовляється приблизно 100 л олії.

“Я за годину можу зробити тільки пів літра соняшникової олії. Тобто виготовляється обережно, ніжно, щоб олія не втратила всі поживні речовини. На смак справжня соняшникова олія дуже відрізняється від магазинної. В першу чергу молочним, ніжним смаком, який схожий на насіння соняшника, яке ще не дозріло. Нас навчили, що олію соняшника потрібно використовувати тільки для смаження. Насправді ж, соняшникова олія має найбагатший склад амінокислот та вітамінів, потрібних нашому організму”, - зазначила Мавіле.

Мавіле зазначила, що людський організм є унікальним, він може себе вилікувати від будь-яких хвороб, головне йому не заважати, або ж давати правильну допомогу.

В майстерні “Жива олія” виготовляють 13 видів олій, такі як: олія волоського горіха, кунжутна, кокосова, гарбузова, соняшникова олії та інші. В першу чергу олії корисні амінокислотами, які допомагають впоратись з будь-якою  проблемою зі здоров'ям. В кожній олії є певний склад вітамінів, амінокислот, мінералів тощо. Тобто, все те, що допомагає нашому організму. Коли людина починає пити таку олію, нормалізується робота кишківника, нирок, печінки, сечового міхура, також олія має протизапальну дію.

Наприклад, мигдальна олія є ніжна на смак, а найголовніше - можна пити щодня з користю для жіночого здоров’я, краси, імунітету. Мигдальна олія допомагає при безсонні, втомі, анемії, цукровому діабеті та інших захворюваннях.

Лляна олія в магазинах продається з гірким смаком, тому що приготування її таке ж, як у соняшникової. Мавіле виготовляє м’яку на смак олію, яка є джерелом Омега-3, а ще заспокійливим для шлунка та кишківника завдяки обволікаючим слизовим, який містить льон.

Якщо людина переживає постійний стрес, головний біль, проблеми з диханням чи порушення в роботі суглобів і м’язів, то конопляна олія стане вирішенням цих проблем та покращить роботу всього організму.

Для поліпшення кровообігу, концентрації і пам’яті стане олія з кедрових горішків, яка є багата на жирні кислоти, амінокислоти та вітаміни.

Мавіле зазначає, що користь олій буде найбільш помітна, коли нормалізується харчування, тоді організм починає сам себе налагоджувати. Харчування повинно бути збалансоване, потрібно розуміти користь та шкоду кожного продукту. Найголовніше - не обмежувати себе у своїх бажаннях в їжі, а зрозуміти, що насправді нам потрібно. 

“Також важливо не переїдати та не їсти перед сном, особливо важку їжу. Зараз більшість дорослих, навіть дітей хворіють. Особливо скаржаться на проблеми з роботою кишківника, шлунка і це погано, адже немає правильної культури харчування. Нам передалась культура харчування від наших родичів, а також від традицій, звичок, які ми використовуємо у побуті, але зараз є можливість змінити це, щоб в майбутньому не було таких проблем. Більшість лікарів не пояснюють шкоду певних продуктів, та як вони впливають саме на наш організм, або ж призначають безліч препаратів, які пригнічують біль на деякий час, але проблема залишається. Коли ми знаємо як усе працює, то ми й не хочемо шкодити своєму організму. Адже краще витрачати гроші на подорожі, ніж на лікування”, - розповіла майстриня.

Спілкувалась Еліна Гоян

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ