Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

Поліція зафіксувала 266 повідомлень про порушення виборчого процесу

Як повідомили у прес-службі МВС, поліція зафіксувала 266 повідомлень про порушення виборчого процесу.

Про це заявив Голова Національної поліції Сергій Князєв сьогодні, 28 січня, під час підсумкової колегії Міністерства внутрішніх справ.

За 26 днів передвиборчої кампанії зареєстровано 266 заяв і повідомлень про злочини та події, пов’язані з виборчим процесом. Найбільша кількість надійшла до поліції Києва (30), а також Закарпатської (24) та Дніпропетровської (23) областей. Чимало таких фактів зареєстровано у Полтавській, Одеській, Запорізькій, Миколаївській і Черкаській областях.

За вказаними фактами розпочато 5 кримінальних проваджень.

"За перший місяць вже складено 67 адміністративних протоколів. Усі факти пов’язані з виготовленням або розповсюдженням друкованих матеріалів передвиборної агітації з порушенням законодавства", - розповів очільник Національної поліції.

Також Сергій Князєв зазначив, що з набранням президентськими перегонами обертів кількість звернень про факти порушення законності під час цьогорічної кампанії лише зростатиме. Голова Нацполіції закликав забезпечити якісне документування всіх обставин учинених злочинів для завершення досудового розслідування, направлення проваджень до суду і притягнення винних осіб до відповідальності.

"Поліція у своїй діяльності є незалежною від рішень, заяв чи позицій політичних партій і громадських об’єднань та діє виключно на підставі, у межах повноважень і у спосіб, визначених Конституцією та законами України", - наголосив Сергій Князєв.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ