Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Політика

Політв’язня Бекірова залишили під вартою до жовтня

Підконтрольний окупаційній владі «Верховний суд Криму» продовжив кримському татаринові Едему Бекірову запобіжний захід у вигляді тримання під вартою до 11 жовтня. Про це повідомила уповноважена Верховної Ради України з прав людини Людмила Денісова у Facebook.

"Захисники пана Бекірова надали всі необхідні для зміни запобіжного заходу на домашній арешт документи (щодо стану здоров’я, наявності житла на території Криму). Однак тримання під вартою вперто продовжують, не забезпечивши тяжкохворій людині відповідний медичний догляд і не допускаючи незалежних лікарів.

А вже 15 серпня цей же «Верховний суд Республіки Крим» вирішуватиме, який місцевий суд має розглядати кримінальну справу по суті – «Красноперекопський районний суд Республіки Крим» чи «Центральний районний суд м. Сімферополя»", - йдеться у повідомленні.

Етапування до Красноперекопська Едем Бекіров у своєму стані здоров’я (І група інвалідності, критичний рівень цукру в крові, гіпертонія, запалення підшлункової, нестерпний біль у спині, трофічна виразка на лівій нозі) може не витримати.

Політв’язень уже заявив про оголошення голодування, якщо рішення про його переміщення до ізолятора тимчасового тримання Красноперекопська буде прийняте.

Нагадаємо, в окупованому Криму звільнили українського політв’язня Стешенка.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ