Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Економіка  |  Cуспільство  |  Здоров'я

Пологовий корпус Львівської обласної лікарні можуть не відкрити цього року

Для завершення усіх ремонтних робіт у пологовому корпусі Львівської обласної клінічної лікарні, а також для придбання меблів та обладнання необхідно виділити ще 6,5 млн грн. Це питання учора, 21 жовтня, обговорювали під час комісії з питань охорони здоров’я та материнства Львівська обласна рада.
Фото: Марія Шевців, Гал-інфо

Під час засідання комісії депутати заслухали інформацію щодо внесення змін до показників обласного бюджету Львівської області на 2021 рік та проекту рішення "Про внесення змін до Комплексної програми підтримки галузі охорони здоров’я Львівської області на 2021-2025 роки» за 9 місяців 2021 року". Як з'ясувалося на завершення робіт для Львівської обласної клінічної лікарні передбачили менше коштів, чи та сума, яку депутати погодили на минулому засіданні комісії.

Заступник голови Львівської ОДА Іван Собко заявив, що позиція голови дуже чітка у даному питанні - 3 млн грн готові дати на меблі і ще 1,5 млн на завершення необхідних робіт. 

"Щороку вартість робіт ми переглядаємо і вона лише зростає. Зараз ми фінансуємо бездонну бочку", - сказав Собко.

Також він заявив, що якщо необхідно більше коштів, то потрібно звертатися до тих людей, які ці кошти вкрали під час проведення робіт. Щоправда, до кого саме звертатися він не уточнив.

Натомість наголосив, що на пологовому корпусі вкрадено 11 млн грн і зараз за цим фактом відкрита кримінальна справа.

Генеральний директор КНП ЛОР "Львівська обласна клінічна лікарня" Михайло Гичка заявив, що коштів, які планує виділити адміністрація замало для того, аби 2 листопада відкрився пологовий корпус лікарні. Він нагадав, що чимало фахових лікарів і медичного персоналу вже не перший рік залишаються без роботи.

Член комісії та депутат Львівської облради Олег Дуда своєю чергою зазначив, що якщо пологовий корпус не відкриють цього року, то наступного він може бути вже не актуальним для області, адже є багато медичних лікувальних установ, які надають такі послуги.

Іван Собко запропонував винести це питання на розгляд Львівської обласної ради, а також заслухати звіт керівництва лікарні та підрядників.

Як проходить ремонт пологового та гінекологічного відділень обласної лікарні. Фоторепортаж

Нагадаємо, що пологове та гінекологічне відділення Львівської обласної клінічної лікарні на вул. Некрасова закрили на ремонт ще восени 2017 року.

Також нагадаємо, як повідомляло Гал-інфо, пологовий корпус Львівської обласної лікарні можуть відкрити вже в листопаді.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ