Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Економіка  |  Cуспільство

Половина львівських сімей користуються субсидіями

Станом на 1 жовтня житлову субсидію у Львові отримують 123 562 сімей (домогосподарств), що становить 49,7 % від кількості сімей м. Львова (в місті всього 248 500 сімей). За аналогічний період у 2016 році житлову субсидію отримували 103 103 сім’ї, що становило 41,5 %. Про це повідомила прес-служба Львівської міської ради з посиланням на управління соціального захисту ЛМР.

Зазначимо, що житлова субсидія призначається з місяця звернення за її призначенням до дати закінчення опалювального сезону, але не більше ніж на 12 місяців, і розраховується: на неопалювальний сезон – з 1 травня по 30 вересня;  на опалювальний сезон – з 1 жовтня по 30 квітня. При цьому розмір субсидії на опалювальний сезон для домогосподарств, які використовують природний газ/електричну енергію для індивідуального опалення, розраховується з 16 жовтня по  15  квітня  включно.

Також тепер субсидія призначається лише або за місцем фактичного проживання, або за місцем реєстрації особи, і тепер це буде чітко відслідковуватись. Окрім того, тепер  не впливає на припинення призначення субсидії заборгованість до 340 грн., тобто 20 неоподаткованих мінімумім. Відтак, такі сім’ї матимуть право на призначення субсидії на наступний період.

«Для громадян, які не отримували субсидії до початку опалювального сезону і мають намір це зробити, важливим є те, що у разі звернення із заявою про призначення субсидії протягом двох місяців з початку опалювального сезону субсидія призначається з початку такого сезону. При розрахунку субсидії на опалювальний сезон – у жовтні 2017 року буде здійснено розрахунок (перерахунок) субсидії на підставі доходів громадян за перший-другий квартали поточного  року. Для пенсіонерів, які, окрім пенсії не отримують інших доходів, до сукупного доходу враховуватиметься розмір пенсії за останній місяць періоду, за який враховуються доходи», - наголошують в управлінні соціального захисту ЛМР.

Нагадаємо що соціальні нормативи користування житлово-комунальними послугами, щодо оплати яких держава встановлює субсидії, затверджено постановою Кабінету Міністрів України від 06.08.2014 № 409 «Про встановлення державних соціальних стандартів у сфері житлово-комунального обслуговування».

Зокрема, для централізованого та індивідуального опалення (теплопостачання):

- у разі використання теплової енергії для централізованого опалення (теплопостачання) абонентами, житлові будинки яких обладнані будинковими та/або квартирними приладами обліку, - 0,0431 Гкал на 1 кв. метр опалюваної площі на місяць в опалювальний період;

- у разі використання природного газу для індивідуального опалення - 5,0 куб. метра природного газу на 1 кв. метр опалюваної площі на місяць в опалювальний період;

- у разі використання електричної енергії для індивідуального опалення – 51 кВт.г на 1 кв. метр опалюваної площі на місяць в опалювальний період.

Для розрахунку розміру витрат природного газу, електричної та теплової енергії застосовуються коригуючі коефіцієнти, з урахуванням яких визначаються соціальні нормативи користування житлово-комунальними послугами залежно від особливостей регіонів та типу будівель.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ