Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

Половина випускників сільських шкіл не подають документи на вступ до університетів

Приблизно половина випускників сільських шкіл взагалі не подають документи на вступ до університетів, і причина абсолютно в іншому. Про це в інтерв'ю для DT.UA сказав генеральний директор директорату вищої освіти і освіти дорослих Міністерства освіти і науки Олег Шаров.

Учень, який навчається  в селі і хоче здобути університетську освіту, намагається закінчити сильну школу. Якщо в селі сильна школа, це добре. Якщо ні, дитина йде до опорної школи або до ліцею чи гімназії в районному центрі чи в якомусь найближчому місті, де навчають краще.

"Тому більшість із тих,  хто залишається в слабкій сільській школі, ─ це молоді люди, які свідомо не прагнуть відразу після школи вступити до університету. У них інші життєві плани:  хтось іде в коледж, хтось в ПТУ,  хтось іде працювати, — вважає представник Міносвіти. — Тому в нас великий відсоток тих, хто закінчив сільські школи і навіть не подає документів на вступ. Отже, не можна говорити, що сільська дитина не має доступу до вищої освіти. Інша річ, що її шлях до вищої освіти може бути складнішим".

Дзеркало тижня

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ