Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Політика

Польща готова фінансувати створення військової бази США на своїй території

Польща готова виділити до 2 мільярдів доларів на створення американської військової бази на своїй території. Про це повідомляє Onet з посиланням на польське Міноборони.

У документах відомства йдеться, що пропозиція викликана "нагальною потребою в постійної присутності військової дивізії США в Польщі" через зростання загрози з боку Росії.

У Міноборони заявили про готовність розділити тягар витрат на оборону, зробити рішення вигіднішим для уряду США і розвіяти побоювання Конгресу з приводу подібних вкладень. У міністерстві відзначили, що направили пропозицію до Конгресу і Білий дім.

Глава Пентагону Джеймс Меттіс в квітні заявляв про готовність Вашингтона до переговорів з Польщею з приводу нарощування військової присутності США на території країни. В кінці березня Варшава і Вашингтон підписали договір про постачання Польщі американських систем протиракетної оборони Patriot. Перші установки повинні надійти в країну в 2022 році. Як очікується, вони матимуть 208 ракет, 16 пускових установок і чотири радіолокаційні станції.

Еспресо

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ