Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Політика

Польща готує новий пакет допомоги Україні

Польща працює над новим 45-м пакетом військової допомоги для України і не встановлює жодних обмежень щодо використання зброї, яку постачає Україні.

Про це заявив міністр закордонних справ Польщі Радослав Сікорський, який бере участь у зустрічі міністрів закордонних справ країн НАТО в Празі, повідомляє Reuters.

"Польща надіслала Україні 44 пакети допомоги, зараз ми організовуємо наш 45-й… ми думаємо, що тільки військовою допомогою ми надали близько 4 мільярдів євро (4,35 мільярда доларів)", — сказав він.

Сікорський зазначив, що немає жодних обмежень щодо використання зброї, яку Польща постачає Україні.

Міністр також заявив, що буде безпечніше навчати українських військових у Польщі, а не надсилати власні війська в Україну.

"Польща розглянула український запит щодо підготовки, але ми дійшли висновку, що безпечніше та ефективніше було б навчати український підрозділ у складі українців у Польщі… і що це було б ефективнішим способом допомоги Україні", — сказав він.

Країни Європейського Союзу обговорюють, чи надсилати своїх інструкторів, щоб тренувати війська на території України, але досі не дійшли спільної позиції.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ