Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Політика

Польща і США співпрацюватимуть у сфері ядерної енергетики

Наступного тижня в Техасі відбудеться перша зустріч, присвячена польсько-американському співробітництву. Про це повідомляє Польське Радіо.

Як повідомляється, наступного тижня в Техасі планується зустріч міністра енергетики США та уповноваженого польського уряду в справах стратегічної енергетичної інфраструктури. Рік Перрі і Пйотр Наїмський почнуть консультації, присвячені співпраці у галузі цивільних ядерних програм.

12 червня, під час візиту президента Польщі Анджея Дуди, в Білому домі підписано меморандум, на основі якого США допоможуть Польщі у сфері використання ядерної енергії для цивільних цілей. Польський очільник відвідав також газопорт у Сабіне Пасс у штаті Техас. При цій нагоді міністр енергетики США Рік Перрі попередив про плановану першу зустріч, присвячену подробицям польсько-американського співробітництва: "Наступного тижня ми зустрінемося з міністром Наїмським, щоб спільно визначити сфери нашої співпраці. Я відкритий на обмін всілякими технологічними новинками з нашими друзями в Польщі, які розвивають альтернативні джерела енергії".

Керівництво Польщі клопочеться про дозвіл на створення атомної електростанції. За оцінками Міністерства енергії, вартість такої інвестиції становить 70-75 мільярдів злотих (16-18 мільярдів євро).

Польське Радіо

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ