Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Політика

Польща передасть Україні боєприпаси, ПЗРК та дрони – Моравецький

Прем'єр-міністр Польщі Матеуш Моравецький заявив у вівторок перед візитом до Києва, що польська сторона може передати Україні предмети першої необхідності та оборонну зброю, зокрема боєприпаси, ПЗРК Grom ("Грім") та безпілотники.
Матеуш Моравецький

Про це інформує УНН із посиланням на Dziennik Gazeta Prawna.

"Звичайно, ми солідарні з нашими сусідами, з українцями солідарні у тій загрозі, яку вони сьогодні відчувають з боку Росії, але солідарності і слів на сьогодні замало. Сьогодні ці слова потрібно втілити в життя. (...) Ми також готові передати оборонну зброю", – відповів Моравецький на запитання, що збирається повідомити президенту та прем’єр-міністру України та якого ефекту очікує від цього візиту.

"Про цю оборонну зброю ми вже говорили в нашій групі про передачу зброї з президентом (Анджеєм Дудою), і про це я також буду говорити з прем’єр-міністром і президентом України, щоб прояснити потреби, щоб українці мали оборонну зброю, щоб вони могли захиститися від потенційної російської агресії", - додав Моравецький.

На запитання про те, які види оборонного озброєння Польща може передати Україні, очільник польського уряду заявив, що йдеться, зокрема, "про боєприпаси, про "Громи" (польський переносний зенітно-ракетний комплекс дуже малої дальності - ред.) і про різні типи безпілотників, які також призначені для оборони".

На запитання, що він скаже президенту Зеленському про свою суботню зустріч у Мадриді з представниками "фактичних пропутінських партій по всій Європі", Моравецький запевнив, що вже отримує "подяку також з української сторони за таку" сильну заяву, ми змогли зробити таку рішучу заяву після цієї зустрічі в Мадриді для громадськості". "Ну, ми переконали деяких наших партнерів, тому що когось з інших навіть не довелося переконувати, що загроза з боку Росії, на жаль, дуже серйозна", – наголосив  він.

Нагадаємо, що Прем’єр-міністр Польщі Матеуш Моравецький у вівторок, 1 лютого, вирушає до Києва, де зустрінеться з Прем’єр-міністром України Денисом Шмигалем та Президентом України Володимиром Зеленським.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ