Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Політика

Польща підтримує введення поліцейської місії ОБСЄ на Донбас

Варшава підтримує розгортання на сході України збройної поліцейської місії ОБСЄ. Про це під час виступу на зустрічі глав МЗС країн-членів ОБСЄ в Гамбурзі заявив міністр закордонних справ РП Вітольд Ващиковський, інформує Wpolityce.pl.

“Польща підтримує продовження і подальше зміцнення міжнародної присутності на Донбасі, включно з направленням у район конфлікту потенційної збройної поліцейської місії ОБСЄ”, - заявив Ващиковський.

Під час виступу на форумі Ващиковський підкреслив, що цьогорічна зустріч відбувається у складній і непередбачуваній ситуації, яка “ще більше погіршилася” з часу минулорічної зустрічі ОБСЄ у Белграді.

“Я вірю, що ОБСЄ може відіграти важливу роль у сфері скорочення озброєнь, підтримки процесів примирення, розв’язання конфліктів і популяризації безпеки і стабільності в Європі. Але є одна умова: усі сторони мають дотримуватися правил",- заявив Ващиковський.

Він висловив занепокоєння нестабільною і непередбачуваною ситуацією на Донбасі, а також “окупацією й нелегальною анексією Криму, яка усе ще триває”.

На його переконання, з ситуацією на сході України також пов’язується негайна потреба роботи над зміною Віденського документу ОБСЄ з 1999 року, зокрема розділу, що стосується скорочення озброєнь. У цьому контексті міністр також звернув увагу на ініціативу Польщі, що передбачає зміцнення механізмів зменшення ризику військових інцидентів.

Укрінформ

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ