Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

Польща побореться за українських заробітчан - прийнято новий Закон

Польський уряд прийняв рішення автоматично продовжити легальне перебування для українців, які перебувають в країні за біометричними паспортами, термін дії яких закінчився з моменту оголошення Польщею стану епідемії 14 березня.

В рамках програми з порятунку польської економіки «Антикризовий щит», 17 квітня, вступив в силу новий Закон (Ustawa o szczególnych instrumentach wsparcia w związku z rozprzestrzenianiem się wirusa SARS-CoV-2), який дозволяє іноземцям легально перебувати 30 днів в Польщі після закінчення епідемії без необхідності подавати заяви на тимчасову посвідку на проживання.

Як прокоментував прийняття закону власник компанії з міжнародного працевлаштування Gremi Personal Євген Кириченко: «Закінчення терміну перебування за біометричними паспортами в рамках безвізового руху було однією з головних причин масового виїзду українців після запровадження стану епідемії в Польщі і оголошення про закриття українсько-польського кордону українським урядом. Трудові мігранти турбувалися, що їх депортують, якщо вони перевищать термін перебування в країні. Рішення польської влади заспокоїть українських трудових мігрантів. Уже зараз Польщу залишають одиниці. Автоматичне продовження безвіза мотивує українців залишитися і шукати варіанти, як закріпитися в Польщі. Вони розуміють, що, повернувшись в Україну, навряд чи знайдуть роботу.

Частина українців, які перебувають зараз в Польщі по біометрії і маючи дозволи на роботу, і після закінчення карантину хочуть залишитися в країні. Багато вже зараз подали документи на тимчасову посвідку на проживання, що дасть їм право на перебування в Польщі більш тривалий термін».

Нагадаємо, як повідомляло Гал-інфозаробітчан, які повернулись в Україну, масово задіють в дорожніх роботах.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ