Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Політика  |  Економіка

Польща поновила прийом газу з Росії

Польща відновила прийом газу з Ямальського газопроводу Росії після покращення його параметрів. Про це йдеться у повідомленні польського оператора газопроводів, компанії Gaz-System.

"...Gaz-System відновив прийом газу до національної транспортної системи в пункті взаємного з'єднання (ПВЗ) у зв'язку з покращенням його параметрів якості", - поінформувала компанія.

Повідомляється, що дводенна перерва у відборі газу до газотранспортної системи країни "не вплинула на баланс і безпеку роботи транзитної системи, якою управляє Gaz-System".

Компанія також повідомила, що за цей час до газотранспортної системи Польщі не потрапило 35 млн куб. м газу.

Як повідомляв Укрінформ, польський оператор газопроводів, компанія Gaz-System, призупиняв відбір газу до польської газотранспортної системи з 21 до 23 червня у зв'язку з тим, що газ не відповідає параметрам, визначеним інструкцією з експлуатації транспортної системи.

У четвер голова польської нафтогазової компанії PGNiG Пьотр Возняк заявив, що Польща накладе на Росію штраф за постачання неякісного газу.

В коментарі Укрінформу польський експерт з енергетичних питань Пьотр Мацьонжек зазначив, що справжньою причиною неякісного російського газу є його навмисне розбавлення на території Росії чи Білорусі. На його переконання, це “політичний сигнал” Варшаві з боку Москви перед візитом президента США Дональда Трампа до Польщі 6 липня на саміт "Трьох морів" (Балтика - Адріатика - Чорне море). Це також сигнал для США, аби вони не заходили занадто далеко у російську сферу впливів.

Укрінформ

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ